• Головна
  • На ремонт церкви Святого Іллі місто витратить майже 340 тис грн
11:20, 25 жовтня 2011 р.

На ремонт церкви Святого Іллі місто витратить майже 340 тис грн

До середини листопада планується завершення ремонтних робіт у церкві Святого Іллі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За їхньою інформацією, у будівлі святині уже замінено покриття верхнього куполу, вироблено новий хрест, що буде вінчати купол.

«Зараз іде робота по заміні малого та великого куполів, хреста церкви, ремонту дерев`яних стін. Роботи виконуються якісно, заперечень у нас не має. Ремонт плануємо завершити до 15 листопада», - повідомив головний спеціаліст відділу технічного нагляду Богдан Палюшинський.

На ремонт церкви з міського бюджету було виділено 239 тис. гривень.

Церква Святого Іллі – це пам`ятка архітектури місцевого значення.

«Храм Іллі – це парафіяльна церква села Кривчиці. Кривчиці насправді є одним із найстаріших львівських сіл, яке пам`ятає ще облогу Богдана Хмельницького. Ця територія ще називалася Табори, через те, що тут були розташовані табори військ Богдана Хмельницького і не тільки. Це було хороше місце для нападів на Львів. Ця церква очевидно відігравала роль оборонну, бо розташована на узвишші і з неї далеко видно», - розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,75
39,85
EUR
42,75
42,90
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...