• Головна
  • 26 дітей потрапило в реанімацію з алкогольним отруєнням
11:20, 14 жовтня 2011 р.

26 дітей потрапило в реанімацію з алкогольним отруєнням

Лікарі Львова закликають звернути увагу на дитячий алкоголізм.

Як розповів головний дитячий лікар Львова Богдан Остальський, за 9 місяців цього року у реанімаційне відділення міської дитячої лікарні з алкогольним отруєнням потрапило 26 дітей.

Крім того, четверо дітей перебуває на профілактичному обліку у Львівському обласному державному клінічному наркологічному диспансері. Ще двоє дітей перебуває на диспансерному обліку, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

«Алкоголь призводить і до психологічної, і до фізичної залежності. Він дуже згубно впливає на усі органи, особливо згубний є для дитячого організму. Вживання алкоголю призводить до соматичних захворювань, хвороб серця. Останнім часом серед дітей є дуже поширений пивний алкоголізм. Побутує дуже неправильна думка, що пиво корисне. Але міцність алкоголю не впливає на залежність від нього. Адже в 1 л пива є 125 мл горілки. Тоді, як для профілактики серцево-судинних хвороб медики рекомендують вживати дорослим до 30 мл горілки», – розповіла підлітковий терапевт 1-ї поліклініки Орися Мікула.

Нагадаємо, Україна посідає перше місце у світі за рівнем дитячого алкоголізму, відповідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...