• Головна
  • У Слов’яньску «свободівці» знайомлять мешканців з українською культурою і традиціями
17:53, 12 березня 2015 р.

У Слов’яньску «свободівці» знайомлять мешканців з українською культурою і традиціями

Бійці «Легіону Свободи», які зараз несуть чергування у Слов’янську, знайомлять місцевих жителів с українскьою культурою і традиціями. Про це газеті «Високий замок» розказав боєць батальйону «Січ» Василь Вовкунович, який з травня минулого року знаходиться у зоні АТО.

Як розповів Вокунович, бійці «Січі» разом із волонтерами опікуються Слов’янським інтернатом для дітей із вадами зору, а також інтернатом у місті Миколаївка. Якщо раніше в першу чергу це була продовольча підтримка, то сьогодні бійці активно займаються організацією просвітницьких та культурних заходів.

«6 березня в Слов’янськ приїхав хор «Купас», який ми з моїми однодумцями організували при православній церкві у Берегово, будівництво якої самі й профінансували. Спочатку ми проведемо низку концертів у місцевих школах, а потім проїдемося із виступами по блокпостах та обов’язково заїдемо в госпіталь в Артемівську. Загалом планується 15 концертів», — розповів Вовкунович.

Він також зазначив, що доставив до Слов’янська методичні матеріали з викладання української культури, історії, які «свободівці» потім завезли до освітніх закладів міста.

Нагадаємо, раніше заступник ВО «Свобода» з воєнних питань Юрій Сиротюк розказав, що націоналісти постійно поширюють серед жителів сходу матеріали про українську історію Донбасу. 

«Наприклад, в Артемівську розповідаємо, що це було місто Бахмут — старе торгове українське місто. А коли приїжджаємо в Селидово говоримо, що це козак Селид створив це місто і у вас є пам'ятник цьому козакові. Жителі Донбасу нікуди не дінуться від Сосюри з Дебальцевого, який написав найкращу посвяту Україні. Вони повинні пишатися тим, що вони жителі Донбасу і знати своє минуле», — розказав Сиротюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...