13:43, 5 березня 2015 р.

Збільшення простору в кімнаті

Найпоширенішою проблемою в області планування простору в квартирах є його гостра нестача. У таких випадках, щоб не тулитися в маленькому приміщенні раціональним способом вирішення проблеми буде його розширення. Для того щоб збільшити простір, існує чимало способів.

Щоб по невеликій кімнаті можна було легко пересуватися, варто подумати про меблі-трансформер. Немає нічого кращого в спальні, ніж ліжко, яке перетворюється на шафу, багатоярусні спальні місця, а також ліжка, в яких є місце для постільної білизни. Крім того, на користь підуть і рішення про те, щоб купити шафу купе, дверцята яких дзеркальні, і які таким чином теж служать на користь розширення простору. Шафа-купе, напевно, найкращий винахід для маленьких кімнат.

Також варто розповісти про такий прийом як світло і колір. Використовуючи їх, можна ефективно розширити простір, нехай і візуально, розділити приміщення на зони і сфокусувати увагу на певних місцях. Так, світло, спрямоване уздовж стін або ж вгору, візуально підніме стелю. Світильники, які мають великий розмір і розміщені по периметру, висвітлюючи стіни, теж їх розсовують. У цих цілях не менш важливим є і застосування природнього освітлення. Максимально прості варіанти вікон дозволять впускати в кімнату максимальну кількість світла.

Кольорові рішення, зібрані із холодних відтінків, теж допоможуть вам візуально змінити розміри кімнати в більшу сторону. Цього не скажеш про теплі кольори, темні стелі і покриття підлоги, а також про яскраві шпалери. Тут можна також грати із переходом від темного кольору до світлого, і навпаки, а також з кольоровими зонами, які неймовірно зручно і красиво розділять приміщення на зони.

Іноді весь досягнутий ефект щодо збільшення простору здатні зіпсувати одні лише штори. Якщо вибрати не легкі і прозорі тканини для вікон, а важкі і темні, то кімната в розмірах не збільшиться зовсім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...