• Головна
  • Увага! До львівських шкіл навідуються псевдоміліціонери у камуфляжі
Тема дня
11:30, 27 січня 2015 р.

Увага! До львівських шкіл навідуються псевдоміліціонери у камуфляжі

Тема дня

З якою метою чоловіки намагаються пройти до школи — невідомо. Як тільки їх розпитають про деталі візиту — вони втікають.

Черговий випадок, коли група невідомих чоловіків намагалася зайти у приміщення школи трапився у неділю, 25 січня. Чоловіки, одягнуті в камуфляж майже опівночі завітали до навчального закладу № 91, представившись працівниками міліції. Молодики попросили охоронця відчини двері і впустити їх до приміщення. Мовляв, там потрібно провести додаткові заходи безпеки і щось перевірити.

Охоронець, який запідозрив неладне відмовив їм, мотивуючи це тим, що спершу змушений повідомити про так звану перевірку директору.

Як тільки чоловіки почули, що охоронець телефонує до очільника закладу, одразу втекли.

Аби з'ясувати ситуацію, директор школи № 91 звернувся за допомогою до правоохоронців. Виявилось, що своїх співробітників міліція до школи не відправляла.

За словами активіста громадської організації “Варта-1” Ігоря Зінкевича, схожі випадки були і кількох інших навчальних закладах.

“ Зі свої сторони ми провели перевірку, щоб з'ясувати цю ситуацію, зателефонувавши в УМВС у Львівській області, а також по всім Громадським Формуваннях. Нам вдалось дізнатись , що жодних таких вказівок правоохоронці не давали своїх підлеглим”, - написав Ігор Зінкевич у Facebook.

Також активіст, закликав донести до керівництва шкіл і охорони інформацію про такий інцидент і не пускати незнайомих чоловіків без жодного посвідчення на перевірку до школи, не важливо від часу доби.

Якщо Ви помітили чоловіків, які намагаються пройти до школи без належних документів, обов'язково телефонуйте на номер “102”.

Як зазначив Ігор Зінкевич, правоохоронці уже взяли на контроль цю ситуацію.

Своєю чергою, користувачі соцмереж зазначають, що подібний випадок був і у Франківському районі. Втім, цього разу молодики завітали не до школи, а в дитячий садочок.

“Було двоє чоловіків у камуфляжі. На пропозицію викликати наряд, втекли”, - написав Vitaliy Kanchuha.

Нагадаємо, з вересня у школах Львова посилили охорону. Відтак, в обов'язки охоронця тепер входить не тільки охороняти приміщення школи, але й здійснювати нагляд по периметру навчального закладу, оглядаючи крім цього і його територію.

Додамо, що у деяких школах міста обмежили доступ батьків до навчальних закладів і забирають з навчання дітей у конкретні години. Це зроблено для того, аби обмежити перебування сторонніх осіб у навчальних закладах. Деякі ж батьки у школах ініціюють встановлення відеоспостереження.

Читайте також: громадські організації вимагають у чиновників посилити безпекуміста

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #молодики #школа #охорона #небезпека
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...