• Головна
  • Чому духовенство у Львові підтримує ідею збору коштів на АТО?
19:18, 21 січня 2015 р.

Чому духовенство у Львові підтримує ідею збору коштів на АТО?

Представник духовенства – отець Тарас Островський, капелан Львівського національного університету ім. І. Франка розповів, чому Церква вирішила підтримати збір коштів.

На його думку, це дасть громаді більший кредит довіри, і таким чином, можна буде зібрати необхідну суму, -повідомляє кореспондент 032.ua 

«Сьогодні волонтерський рух та збір коштів є розповсюдженими і, на жаль, маємо багато зловживання. Таке благословення необхідне, щоб запевнити людей, що кошти, які будуть зібрані, попадуть у руки тих волонтерів, які займаються цим безпосередньо – закупівля, забезпечення харчів, речей, розподілення цих коштів для потерпілих солдат. Це необхідно, щоб люди однозначно знали, що це є під егідою церкви і що кошти попадуть за місцем призначення», - поділився отець Тарас Островський.

ми всі воюємо проти одного ворога і нам потрібно усім над цим працювати», - заявив Євген Перепічка.

Багато в кого може виникнути протиріччя на конфесійній основі, адже основну підтримку ГО «Борітеся - поборете» у цій справі надає греко-католицька церква. Але і заступник голови цієї організації Євген Перепічка, і капелан Львівського національного університету імені Івана Франка, отець Тарас Островський запевняють, що релігійні розгалуження не мають значення, поки у нас є спільний ворог.

«До нас уже звернулась церква Київського патріархату, що вона теж підключається… Всі люди, не має значення, якої конфесії, вони є українцями. І ми всі воюємо проти одного ворога і нам потрібно усім над цим працювати», - заявив Євген Перепічка.

Отець Тарас Островський також додав, що з метою уникнення незручних моментів, кожна конфесія може видати своє благословення на підтримку спільної справи.

«З огляду на те, що наше місто має інші конфесії, але для блага народу, громадян України, ми розуміємо, що буде неправильно, якщо будемо акцентувати увагу на конфесійне розділення. Треба виходити з доброї ідеї допомоги нашим побратимам, які є на передовій в зоні АТО. Але з поваги до різних конфесій, не зайвим було б благословення від кожної з них», - сказав він.

Нагадаємо, у Львові з благословення Митрополита Ігора «колядники» збиратимуть гроші на АТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...