• Головна
  • Попри люстраційний закон начальником ДФС на Львівщині призначили ставленика «регіоналів»
20:00, 10 грудня 2014 р.

Попри люстраційний закон начальником ДФС на Львівщині призначили ставленика «регіоналів»

Начальником фіскальної служби Сокальського району (Львівська область) призначили чиновника, який відповідно до закону «Про очищення влади» не має права займати керівні посади в органах державної влади. Про це йдеться у зверненні народних депутатів на ім’я голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса.

«Коаліція демократичних, проєвропейський  партій у новообраній Верховній Раді України VIII скликання, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та члени новообраного  КМУ задекларували проведення якісних, швидких, і наголошуємо - радикальних реформ у всіх сферах держави. Насамперед розпочали з очищення усіх гілок влади від представників, ставлеників, «смотрящих», а також безпринципних виконавців вказівок колишньої корумпованої і бандитської влади.

В Законі України  від 16.09.2014 № 1682-VII «Про очищення влади» чітко зазначено, що під люстрацію підпадають чиновники, які працювали на керівних посадах органів державної влади в період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 років», - йдеться у тексті звернення.

Народні депутати - представники Львівської області зазначають, що начальником фіскальної служби Сокальського району Львівської області призначили «регіонала» Лотоцького Ярослава Івановича, який з 2005 по березень 2012 років працював на посаді начальника Миколаївської ОДПІ Львівської області; з квітня 2012 по липень 2013 - першим заступником начальника ДПІ у м. Трускавці; з липня 2013 - начальником Радехівського відділення Сокальської ОДПІ ГУ Міндоходів у Львівській області.

Суспільство вимагає від нової влади реальних змін

«Через суспільно-економічну кризу в державі, військові дії в східних регіонах, суспільство вимагає від нової влади реальних змін. Окрім того, громадськість вимагає покарати та дати справедливу оцінку діяльності чиновників, що призвели до загибелі людей під час Революції Гідності та глибокої кризи.  Тому призначення на посади одіозних чиновників викличе хвилю обурення серед людей. Водночас, до нас, народних депутатів - представників Львівської області, в останні дні уже надійшло безліч дзвінків від працівників фіскальних служб, представників бізнесу та громадських діячів. Всі вони висловлюють обурення щодо призначення Лотоцького Ярослава Івановича на посаду начальника фіскальної служби Сокальського району Львівської області.

Вимагаємо, керуючись ЗУ «Про очищення влади» і беручи до уваги вимоги громадськості, скасувати наказ про призначення Лотоцького Ярослава Івановича», - наголосили народні обранці.

Звернення до голови Державної фіскальної служби України підписали народні депутати від «Народного фронту»: Михайло Хміль, Микола Кадикало, Михайло Бондар, Андрій Левус, Микола Величкович, Ігор Васюник та Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Партія Регіонів #Лотоцький #Васюник
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...