• Головна
  • Ситуація на Сході України станом на 30 вересня (КАРТА)
16:09, 30 вересня 2014 р.

Ситуація на Сході України станом на 30 вересня (КАРТА)

Терористи та російські найманці продовжують порушувати режим припинення вогню на Донбасі.

Бойовики вкотре завдали удару з артилерії та установок «Град» по позиціях Збройних сил України в районі донецького аеропорту та двічі намагалися його штурмувати. Всі атаки терористів успішно відбиті.

Також учора терористи тричі обстріляли з мінометів та стрілецької зброї опорний пункт ЗСУ поблизу с. Рідкодуб Шахтарського р-ну, після чого спробували його захопити. Наші військові успішно відбили усі напади.

Протягом минулої доби незаконні збройні формування 5 разів обстріляли позиції сил АТО біля с.Нікішино Шахтарського району з артилерії, мінометів та стрілецької зброї.

Зафіксовано збільшення кількості обстрілів житлових кварталів, які здійснюють банди бойовиків. Зокрема, вчора терористами були здійснені обстріли з установок «Град» з міста Кіровське в напрямку Донецька та Єнакієвого, а також по селу Троїцьке Ясинуватського району. Отримані від Росії 240-мм самохідні артилерійські установки «Тюльпан» бандити також використовують для обстрілів житлових кварталів м. Дебальцеве.

Ситуація на Сході України станом на 30 вересня (КАРТА), фото-1

За минулу добу загиблих серед українських військових немає, три військовослужбовця отримали поранення.

Вчора Президент України підписав Указ про відзначення 159 українських військових, які беруть участь в АТО, державними нагородами. Бійці ЗСУ, МВС, СБУ та Держприкордонслужби удостоєні державних нагород України "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України".

На українсько-російському кордоні не припиняється активна радіо- та агентурна розвідка Збройних сил РФ.

Вчора о 19:45 на ділянці кордону під Маріуполем в районі населених пунктів Ялта-Талаківка на висоті до 1500 м було виявлено 1 безпілотник, який повернувся на контрольовану терористами територію.

За оперативною інформацією, в Ростовській області з'явилися нові російські підрозділи. Йдеться про 100-у окрему розвідувальну бригаду з Північної Осетії, розвідувально-диверсійні групи зі складу 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ (з Псковської обл.) та 22-у бригаду спецназу, що підпорядковується головному розвідуправлінню Генштабу ЗС РФ.

У прикордонних з Україною районах Російської Федерації фіксується різке погіршення криміногенної ситуації, що пов'язано із виїздом до Росії бандитів-дезертирів, представників непідконтрольних нікому терористичних банд, контрабандою та збутом накраденого в Україні майна. У зв'язку з цим на закритих українською стороною пунктах пропуску «Ізварине», «Червонопартизанськ» та «Довжанський» співробітники ФСБ РФ здійснюють поглиблений догляд кожного автомобіля на в'їзд до Росії.

Фахівці «Укроборонпрому» за минулу добу відремонтували 18 одиниць бронетехніки. Серед них танки, бойові машини піхоти та десанту. Відремонтовано 4 бронетранспортери БТР-70,-80 а також БТР-3,-4 для Нацгвардії України. Відновлено 1 артилерійську систему.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#АТО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...