• Головна
  • Канадський професор подарував Міській дитячій клінічній лікарні нейроендоскоп, вартістю 86 тис. доларів
21:15, 24 вересня 2014 р.

Канадський професор подарував Міській дитячій клінічній лікарні нейроендоскоп, вартістю 86 тис. доларів

Вчинок, який заслуговує на визнання

«За нашими підрахунками, використання цього інструментарію потребуватиме близько 30 дітей на рік, а, можливо, навіть і більше. Ми зможемо оперувати дітей з гідроцефалією, так званою водянкою головного мозку, з різними утвореннями. Інструментарій дозволяє проводити операції з мінімальною травматизацією мозку. Ефективність і якість цього інструментарію є дуже високими. Фактично, ми мали стартовий пакет для роботи з таким інструментарієм, але нам не вистачало самих маніпуляторів. Тепер ми отримали максимальний набір, який тільки може існувати, для роботи в цій галузі», - пояснює завідувач нейрохірургічного відділення Міської дитячої клінічної лікарніКостянтин Біганич.

«Ми дуже вдячні від нашої клініки за таке сучасне обладнання. Це ще один «мерседес» для наших дітей, для їхнього лікування. В теперішній час ми навіть не могли би мріяти про таке дороговартісне обладнання. Завдяки людям доброї волі з Канади, ми маємо таке обладнання у Львові», - подякував головний лікар Міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Довідка 032

Нейронендоскоп – це прилад, що поєднує в собі можливість огляду різних внутрімозкових порожнин за допомогою волоконної оптики і роботи в глибині мозку, за допомогою різних інструментів-насадок без трепанації черепа з лікувальною та діагностичною метою.

Нейроендоскопи ідеальні для роботи в шлуночках мозку, заповнених прозорою спиномозковою рідиною. У цих умовах ендоскоп дозволяє хірургові бачити найменші анатомічні деталі і безпечно оперувати. Ендоскопія також застосовується для лікування внутрішньомозкових арахноідальних кіст, видалення мозкових крововиливів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...