• Головна
  • Закон «Про очищення влади» є результатом десятирічної боротьби за нього, - Тягнибок
Вибори-2014
17:40, 17 вересня 2014 р.

Закон «Про очищення влади» є результатом десятирічної боротьби за нього, - Тягнибок

Вибори-2014

Прийняття закону «Про очищення влади» є лише початком люстрації, якої вкрай потребує Україна з огляду на ситуацію у Донбасі. Про це заявив лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок, передає РБК.

«Це, безумовно, наша ідеологічна перемога. Першу ініціативу щодо проведення люстрації я вніс у парламент ще в квітні 2005 року. Знадобилося десять років, аби закон про очищення влади в Україні було затверджено. Як завжди, фракція ВО "Свобода" – єдина в парламенті проголосувала в повному складі. Звісно, цей варіант закону досить м'який та лояльний порівняно з тими документами, які ухвалювали в країнах Східної Європи після повалення комуністичного режиму на початку 90-х років минулого століття. Попри це, нині зроблено дуже важливий крок на шляху до очищення влади та європеїзації українського законодавства», – зазначив Тягнибок.

За його словами, у прийнятій версії закону враховано багато ініціатив зі «свободівського» законопроекту, але закон є певним компромісом між усіма державницькими фракціями парламенту та представниками громадськості.

При цьому лідер націоналістів підкреслив, що надзвичайної важливості люстрація набрала в світлі вчорашнього парламентського голосування по особливому статусу Донбасу.

Нагадаємо, 16 вересня парламент з третьої спроби затвердив у другому читанні проект закону «Про очищення влади» (№4359а). Проект зібрав 231 голос. При цьому фракція «Свободи» єдиною голосувала одностайно «за», інші фракції (включно з учасниками останньої урядової коаліції) підтримали проект частково.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,80
EUR
42,62
42,70
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...