• Головна
  • Львів’янин, якому в АТО роздробило руку під Іловайськом, досі не отримав довідки про поранення
16:25, 11 вересня 2014 р.

Львів’янин, якому в АТО роздробило руку під Іловайськом, досі не отримав довідки про поранення

А бійцям, які повернулись з АТО з важкими пораненнями, видають довідку з діагнозом «побутова травма».

Про це під час сьогоднішнього відкриття центру правового захисту учасників АТО розповів заступник командира роти та командир конвою 51 бригади 3-го батальйону Олександр Власенко.

«Моєму побратимові з роти лікарі написали в довідці, що в нього «побутова травма», хоча насправді вся рука в осколках» - жаліється Олександр.

Моєму побратимові з роти лікарі написали в довідці, що в нього «побутова травма», хоча насправді вся рука в осколках

Самого Олександра було поранено під час бою під населеним пунктом Старобешево, саме тоді коли атакували Іловайськ. Зараз хлопець на реабілітації, каже  - довідки про поранення йому не дали.

Юрист Мирослава Дмитришин каже – зміст медичної довідки дуже важливий,адже від цього залежить чи дадуть учасникові АТО правовий статус, грошові виплати та різноманітні пільги. Жінка прогнозує величезну кількість судових позовів від бійців, адже чимало з них необізнані, на які документи звертати першочергову увагу. Відтак, аби захистити права як військових, так і добровольців  у Львові відкрили центр правового захисту учасників АТО.

Також Олександр Власенко розповів, що у його військовому квитку немає запису про те, що він відбував службу в зоні АТО, а решта документів, які би посвідчували це – згоріли. Хоча юрист Мирослава Дмитришин заспокоює  - нещодавно Кабмін оприлюднив постанову про порядок отримання правового статусу учасника АТО.

у його військовому квитку немає запису про те, що він відбував службу в зоні АТО

«Учасник АТО після демобілізації повинен звернутися до свого командира, адже саме останній повинен протягом місяця подати заяву про те, що конкретна особа була у зоні АТО,  в комісію на рівні Міноборони, після розгляду документи подають у міжвідомчу комісію, яка й приймає рішення надавати статус учасника АТО чи ні. Потім рішення підписує міністр оборони і видає посвідчення учасника АТО. Але проблема в тому – що такі комісії ще навіть не створені» - роз’яснила Мирослава Дмитришин.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відкрили центр правового захисту учасників АТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#АТО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...