• Головна
  • Партія місцевого самоврядування псує райдужну картину Гриценка, Тігіпка і «Самопомочі» Садового
12:57, 10 вересня 2014 р.

Партія місцевого самоврядування псує райдужну картину Гриценка, Тігіпка і «Самопомочі» Садового

Незважаючи на дані певних соцопитувань, в яких рейтинги політичних сил Анатолія Гриценка, Сергія Тігіпка та Андрія Садового злетіли мало не до 20 з гаком відсотків, інтерактивне голосування, яке проводить портал «КиевВласть», малює більш-менш реальну картину.

Станом на 10 вересня поточного року, в голосуванні взяли участь більше 13 тисяч респондентів. Для «Самопомочі» Андрія Садового і «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка та «Сильної України» Сергія Тігіпка результати виявилися досить жалюгідними.

За партію львівського мера віддали свої голоси всього 3,1% респондентів. Примітно, що «Самопоміч», широко розрекламована, як партія «людей з абсолютно новими якостями», впевнено залишила позаду Політична партія місцевого самоврядування, для якої ці парламентські вибори стануть першими. На даний момент ППМС показала результат в 3,8%, випередивши без проведення передвиборчої рекламної кампанії політичну силу Андрія Садового на 0,7%.

Разом з тим, Партія місцевого самоврядування активно піджимає в рейтингах і «Громадянську позицію». За Партію Гриценка проголосувало 4,7% потенційних виборців, що перевищує рейтингові показники ППМС всього на 0,9%.

«Сильна Україна» Сергія Тігіпка виявилася не настільки вже й сильна. За результатами голосування вона набирає всього лише 3,4%.

Оцінюючи ситуацію, експерти стверджують, що політична соціологія давно вже стала піар-інструментом в руках політиків. За словами Директора центру «Всеукраїнський соціологічний союз» Сергія Кузьменка, якщо раніше «дуті» рейтинги, помножені на домовленості з владою, спрацьовували, в ході поточних парламентських виборів, коли виборець демонструє різку розчарованість в старожилах політичного Олімпу, подібна практика результату не принесе.

«Люди хочуть почути від партій-кандидатів конкретні відповіді на злободенні питання - чи буде взимку тепло, гаряча вода, світло? Чому дешевшає гривня, все дорожчає, а перерахунку зарплат і пенсій немає? Де та реформа децентралізації, яку ще вчора обіцяли всі кандидати в Президенти України? Саме з цієї причини, українці шукають нові обличчя в політиці і голосують за ті політичні сили, які підняли на свої стяги соціальні проблеми місцевих громад. Думаю, за цими силами - майбутнє. І, на мій погляд, Партія місцевого самоврядування має всі шанси провести до Верховної Ради своїх представників, незважаючи на свій парламентський дебют», - зазначив Кузьменко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,20
39,40
EUR
42,65
42,90
PLN
9,82
9,90
Оголошення
live comments feed...