Реклама
15:34, 21 серпня 2014 р.

Як обрати шуруповерт

Реклама

Шуруповерти вже досить давно зайняли лідируючі позиції в популярності домашнього інструменту. На сьогоднішній день з «шуріка» починається кожна майстерня. Як домашнього майстра так і професіонала. За допомогою шуруповерта можна проводити монтажні та демонтажні роботи, закручувати шурупи, саморізи, болти і гайки, замішувати будівельний розчин і навіть робити отвори в дереві, металі і, в окремих випадках, в цеглі і бетоні. Народ навіть примудряється свердлити шуруповертом лунки для зимової риболовлі. Якщо вже який інструмент і виділяти з маси інших - то це шуруповерт. За своєю суттю він багато в чому є універсальним. Попит народжує пропозицію, і як наслідок величезна маса виробників всіх мастей і забарвлень кинулася виробляти шуруповерти на будь-який смак і бюджет. Від розмаїття моделей, функцій і нюансів голова йде обертом, тому ми спробуємо розібратися що до чого. Магазин «Мир Инструмента» завжди віддавав перевагу інструменту вищої якості. При цьому керуючись правилом встановлювати на свої товари тільки адекватні та виправдані ціни. Саме тому «МИ» займається продажем торгової марки INTERTOOL, котра встигла зарекомендувати себе тільки найкращим чином, і вже є визнаною майстрами усіх класів. Отже, з чого почати?

Мережевий або акумуляторний.

Як обрати шуруповерт, фото-1

З цим критерієм слід визначитися в найпершу чергу. Тут все дуже просто. Мережеві «шуріки» прив'язані до електромережі, тому призначені вони виключно для приміщень в яких у вас завжди під рукою буде вільна розетка. Акумуляторні шуруповерти за своєю суттю є значно мобільнішими мережевих побратимів. Ними можна користуватися як в домашніх умовах, так і в місцях, де електрику ніколи не прокладали. Однак плюс акумуляторних інструментів є також і їх мінусом. При розрядці батареї і відсутністю запасної, працівникові доведеться чекати, поки акумулятор зарядиться, і це, звичайно ж, за умови, що його буде від чого зарядити. Проте, батарейкові інструменти є більш популярними, навіть з урахуванням більшої ціни, і можливими проблемами з зарядкою. До речі, якщо вже й говорити про акумулятор, то слід також звертати увагу на його підвид. Найпоширенішими є два види - літій-іонні та нікель-кадмієві. Не буду вдаватися в технічні характеристики, лише зазначу, що літій-іон зазвичай більш ємний, легший і швидше заряджається. Але при всьому цьому і коштує він дорожче.

shurupovert-elektricheskiy-intertool-dt-0103Швидкість обертання

Від цього в першу чергу залежить, що можна робити за допомогою шуруповерта крім його головної функції - закручування-викручування. 500 обертів на хвилину для вгвинчування більш ніж достатньо, але от для того, щоб зробити акуратний отвір буде замало. В принципі, майже кожний шуруповерт можна використовувати як дриль, але от наскільки таке використання буде ефективним, залежить саме від швидкості обертів, передбачених в інструментові. Для нормального використання цієї функції слід купувати «шурік» зі швидкістю не меншою 1000 оборотів на хвилину.

Показник зусилля.

Також є визначальним моментом в «силі» шуруповерта. Цей параметр вказує на зусилля, яке інструмент прикладає під час роботи. Для домашнього використання цілком буде достатньо «шуріка» з обертовим моментом 10-12 Нм, а от для професіоналів слід вибирати інструмент могутніше - з максимальним обертовим моментом в 60-120 Нм. Такий апарат і просвердлить легко, і шурупи закрутить, і лунку для зимової риболовлі пробурить.

Ергономіка

Неодноразово чув такі відгуки, що під час наполегливої роботи деякі шуруповерти мають властивість натирати мозолі між великим і вказівним пальцями. Тож при купівлі варто звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд інструменту, але і на його зручність і загальну ергономіку, тим більше, якщо робота передбачається тривалою. Краса - це, звичайно, дуже класно, але не в тих випадках, коли від неї потім лікуються пластиром і зеленкою.

shurupovert-storm-intertool-wt-0324 (1)Додаткові примочки

Не обов'язкові, але вельми приємні. До доповнень можна віднести підсвічування, «кишеню» для запасних біт, ударна функція і додаткова рукоятка. Якщо перші два доповнення ясні і зрозумілі в шуруповерті будь-якого класу, то «ударка» і ручка знадобляться швидше людям, які збираються використовувати шуруповерт ще й у якості дриля. До речі, в ударної функції є ще й два застосування. Перше - це, звичайно ж, свердління по типу перфоратора, друге - зривання прикипівших болтів і шурупів (аналог постукування молотком по річний викрутці під час відкручування). За додаткові примочки, звичайно ж, доведеться доплатити, втім, якщо бюджет дозволяє, то чому ні?

Магазин «Мир Инструмента» завжди надає широкий вибір шуруповертів різних виробників і спрямованостей. У нас працюють виключно кваліфіковані консультанти, які не тільки допоможуть зробити вибір, а й продемонструють усі товари. У «Мир Инструмента» ви завжди знайдете ідеальний для себе варіант.

Зробіть правильний вибір! INTERTOOL - це ваш інструмент!



Контактна інформація:

Офіційний інтернет магазин INTERTOOL в Україні:

http://mirinstrumenta.ua

Телефони:

+38 (067) 147-80-55; +38 (050) 552-29-45; +38 (063) 608-79-25

Прийом дзвінків: Пн - Пт: 9:00 - 21:00; Сб-Нд: 10:00 - 17:00

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,85
EUR
42,72
42,82
PLN
9,87
9,92
Оголошення
live comments feed...