• Головна
  • У Львові заговорили про спробу рейдерського захоплення одного із львівських вишів
15:25, 26 березня 2014 р.

У Львові заговорили про спробу рейдерського захоплення одного із львівських вишів

У Львові відбулася позачергова конференція трудового колективу Національного університету «Львівська політехніка». Делегати розглянули низку актуальних питань життєдіяльності Університету, серед яких і заяву Олександра Бриганця стосовно університету, яка з'явилась минулого тижня у львівських ЗМІ.

Про це повідомила прес-служба "ЛП".

Директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська розповіла про обставини появи в Інтернеті наклепницької інформації народного депутата України Олександра Бригинця про нібито фінансові зловживання керівництва Львівської політехніки. Ця інформація з’явилася з подачі голови Конфедерації вільних профспілок України Михайла Волинця.

Емоційними були виступи з цього приводу професорів Зенона Готри, Мирона Павликевича, голови профкому працівників університету Володимира Гайдука, голови Асоціації випускників Львівської політехніки Олега Сергєєва, очільника студентського профкому Богдана Поліщука та інших. Промовці розцінювали ці наклепницькі випади як спробу кинути тінь не лише на керівництво Університету, а й на весь колектив Львівської політехніки, і пов’язували це з наступними виборами ректора. Зокрема, Богдан Поліщук вбачає у цьому спробу рейдерського захоплення Університету і заявив, що студентська сотня самооборони готова захищати його.

Делегати конференції зажадали від народного депутата України Олександра Бригинця пояснень щодо мотивів публікації неперевіреної інформації, яку колектив сприйняв як брехливу і наклепницьку. Конференція утворила редакційну комісію для підготовки відкритого листа до нього, а також до Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, голови фракції «Батьківщина» у парламенті, Міністерства освіти і науки України, правоохоронних органів. Делегати сформували делегацію колективу Львівської політехніки для зустрічі з міністром освіти і науки України Сергієм Квітом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Бриганець
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...