• Головна
  • Колумніст “The New York Times” виступить на львівському форумі
09:04, 25 березня 2014 р.

Колумніст “The New York Times” виступить на львівському форумі

Лауреат Нобелівської премії з економіки 2007 року Роджер Маєрсон з допомогою відеозвернення виступить перед учасниками 2-го Всеукраїнського Форуму місцевого самоврядування, що відбудеться у Львові 27-28 березня.

Професор, разом із колегами із Університету Піттсбурга, візьме участь в обговоренні резолюції форуму та забезпечить її експертизу після прийняття.

Роджер Маєрсон у складі групи з більш, ніж 80 вчених, економістів, юристів та політиків з України, Європи та США, є активним прибічником політичної децентралізації в Україні.

«Демократія передбачає, що виборці мають можливість обирати серед альтернативних кандидатів, яким вони можуть довірити відповідальне здійснення влади. Коли таких довірених лідерів не вистачає, демократія неодмінно розчаровує та стає крихкою. Президентські вибори можуть надати престиж переможцю, але вони аніяк не створюють ширшу пропозицію гідних довіри альтернативних кандидатів, від чого, у підсумку, залежить успіх демократії. Необхідна пропозиція гідних довіри демократичних лідерів може з’явитися у повноважних органах та установах місцевої влади, де успішні місцеві керівники зможуть довести свої здібності, аби згодом серйозно конкурувати за вищу посаду», - зазначає Р. Маєрсон.

Також про своє бачення розвитку системи самоврядування в Україні він висловив у колонці The New York Times. На думку авторів колонки, політична та економічна децентралізація є невідкладною системною зміною, якої потребує Україна для створення здорової та стабільної демократії.

Нагадаємо, Форумі місцевого самоврядування відбудеться 27-28 березня у Львові в готелі «Дністер». Очікується, що серед присутніх буде більше 100 гостей – представників центральної та місцевої влади України, ЄС та Ради Європи, громадських організацій, міжнародних та вітчизняних експертів, послів іноземних держав. Метою заходу є напрацювання пропозицій щодо розширення повноважень місцевих органів влади, що дозволить їм ефективно реалізовувати належні їм функції, які обмежувались протягом останніх років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #форум #Роджер Маєрсон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...