• Головна
  • Керівники «Львівської політехніки» роками грабували студентів та викладачів?
08:28, 19 березня 2014 р.

Керівники «Львівської політехніки» роками грабували студентів та викладачів?

Нардеп від "Батьківщини" впевнений, що це так

В інтересах екс-міністра освіти Д.Табачника і наближених до нього посадових осіб протягом тривалого періоду часу ректор НУ «Львівська політехніка» Ю.Бобало, перший проректор В.Павлиш та проректор з економічних питань-головний бухгалтер А.Мороз брали хабарі, розкрадали і привласнювали бюджетні кошти спрямовані на виплати заробітної платні та стипендій. 

Про це народного депутата України (фракція «Батькіщина») Олександра Бригинця повідомила Конфедерація Вільних профспілок України.

«За результатами фактичних виплат згідно документально оформлених відомостей з отримання, грошові кошти, які мали б адресно надійти до багатотисячного викладацького і студентського колективу, через коло наближених осіб до високопосадовців «Львівської політехніки» беззастережно вилучаються та привласнюються. За результатами такого «ефективного» управління, використання та привласнення обсяг бюджетних коштів в інтересах вищого керівництва НУ «Львівська політехніка» та МОН України становить понад 50 млн. грн.», - розповів О.Бригинець.

Особливе занепокоєння, подив та непорозуміння у профспілки викликає той факт, що на фоні тяжкого економічного стану держави, зруйнованої економіки, зростання заборгованості за соціально-економічними зобов’язаннями ректор Бобало Ю.Я. продовжує свою протиправну діяльність у сфері фінансово-господарського управління національного університету. 

«На жаль, десятиліттями паразитуючи за рахунок державного бюджету, безсоромно вилучаючи копійчані кошти у викладачів та студентів, розсмикуючи і привласнюючи майно, подібні керівники дискредитують авторитет держави та зводять нанівець боротьбу української нації з пережитками авторитарних режимів. Ми говорили, що Табачник ідеологічний ворог української нації, а він, виявляється, ще й звичайний кримінальний злочинець», - обурений О.Бригинець.

Тому нардеп звернувся до в.о. Генерального прокурора України О. Махніцького з проханням негайно прийняти рішення стосовно кримінального розслідування наведених фактів розкрадання бюджетних коштів; відсторонити на період проведення досудового кримінального розслідування вищезазначених посадових осіб від займаних посад; вжити заходів по відшкодуванню студентському та педагогічному колективу НУ «Львівська політехніка» незаконного вилучених коштів; притягнути до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової, трудової відповідальності посадових осіб внаслідок діяльності/бездіяльності яких нанесено збитків державним інтересам, інтересам громадян. А також до Міносвіти з проханням вжити заходів невідкладного реагування.

Натомість у Львівській політехніці таку інформацію спростовують. 

"Звинувачення є безпідставними. Така інформація принижує честь, гідність та ділову репутацію особи", - повідомив 032.ua ректор Львівської політехніки Юрій Бобало. 

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівська політехніка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...