• Головна
  • Андрій Садовий пообіцяв врегулювати питання з Привокзальним ринком
21:31, 14 березня 2014 р.

Андрій Садовий пообіцяв врегулювати питання з Привокзальним ринком

Сьогодні, 14 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про врегулювання проблемної ситуації, що склалась на ринку «Привокзальний».

Як зазначив міський голова Андрій Садовий, ринок повинен працювати. Відтак, місто докладе усіх зусиль, аби на ринку було стабільне водо-, газо- та електропостачання. Юридичне вирішення проблемних питань ринку мають напрацювати представники ринку та міська рада у спільній робочій групі.

«Сьогодні зранку я вже провів зустріч з працівниками ринку «Привокзальний». Було понад 150 людей. Ми обрали уповноважених представників до робочої групи. Провели відповідні робочі зустрічі. Потім прийшли інші представники – це власники торгових павільйонів та площ. Вони також висловили своє занепокоєння тим, що робиться на ринку. Приходили орендарі. Тому всіх об’єднали у одну робочу групу.

Питання номер один по ринку «Привокзальний» - ринок має працювати. Я не допускаю жодних варіантів відключення води, теплоенергії чи невивозу сміття. Я уповноважую Франківську районну адміністрацію вжити всіх необхідних заходів для забезпечення водо-, газо-, електропостачання ринку «Привокзальний», а також вивезення побутових відходів з території ринку. «Львівводоканал» зобов’язаний постачати воду. Сміття вивозять підприємства, які працюють по угодах. З ними була розмова сьогодні, вони сміття будуть вивозити. По електропостачанню я говорив з головою ПАТ «Львівобленерго». Електропостачання ринку має бути повністю відновлене вже сьогодні.

Наступне – це робоча група. Звучали різні думки. Одна з пропозицій, яку вже озвучили, щоб цей ринок був повністю комунальний. Щоб був новий власник – це громада міста Львова. Треба пройти процедуру, щоб вона відповідала законодавству. Ми усім власникам павільйонів, а це більше 100 людей, пропонуємо дати свою згоду на викуп їхнього майна. Якщо у відповідний термін відмовляються це продати, тоді буде інший механізм – приймається рішення про викуп майна для суспільних потреб. Важливо провести необхідні переговорні процеси, щоб ринок працював, щоб менша частина не блокувала роботу більшої частини, і навпаки.

Важливе питання – це тарифи. Проблема, яка збурила ситуацію, - це невідповідність тарифів реальній ситуації. Також кошти, які збираються і не обліковуються. Кожна гривня повинна бути облікована, покладена на рахунок, і люди повинні бачити, як з цього рахунку кошти використовуються.

Ринок зможе працювати, коли на ринку буде стабільна ситуація. На сьогодні є декілька груп, які між собою мають надзвичайно напружені відносини. Я завжди буду стояти на позиції простих людей. Того, кому важче, я буду підтримувати. Іншого механізму, як сідати за круглий стіл і знаходити варіанти вирішення, нема. Я готовий, щоб цей ринок був повністю комунальний. Якщо така згода всіх власників є, ми готові передбачити кошти в бюджеті міста Львова і це все викупити, щоб місто було одним власником», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, робоча група з представників департаменту економічної політики, юридичного управління, районної адміністрації та представників ринку повинна працювати усі вихідні, аби напрацювати узгоджене рішення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#привокзальний ринок
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...