• Головна
  • Гураль заперечив свої зв'язки з Пшонкою і заявив, що розмовляв з ним лише один раз
17:06, 13 березня 2014 р.

Гураль заперечив свої зв'язки з Пшонкою і заявив, що розмовляв з ним лише один раз

Нового прокурора Львівщини обурює, що люди діють шляхом навішування ярликів та неправдивих звинувачень.Про це він повідомив у своєму відкритому звернені.

«Окремі радикально налаштовані громадські активісти поставили собі за мету перешкоджати нормальній діяльності прокуратури, про що з неприхованим задоволенням повідомляють навіть ЗМІ Росії.
В окремих засобах масової інформації повідомлялось, що я працював під керівництвом Пшонки і навіть був його близьким соратником. Так от, вся прокуратура України працювала під керівництвом Пшонки. За ті два роки, що я працював у Генеральній прокуратурі, він всього один раз зі мною говорив, і ця розмова була дуже неприємна.
Обласні прокурори, призначені Пшонкою, мали можливість досить спокійно працювати у м. Львові, а я, призначений новим в.о. Генерального прокурора України, не можу без перешкод навіть потрапити на робоче місце. Відповідно я не бачу жодного конструктиву у діях окремих активістів. Хоча їм була запропонована можливість активної участі у громадському контролі за діяльності правоохоронних органів.
Я пропоную створити громадську раду при прокуратурі області. 
Запевняю Вас, що посада не є для мене настільки важливою, щоб я тримався за неї будь-якою ціною. Коли я був прокурором м. Львова, то відмовився виконувати злочинні накази керівництва Генеральної прокуратури про порушення кримінальних справ щодо опозиції в листопаді 2004 року, за що був звільнений з органів прокуратури. Лише після перемоги Помаранчевої революції я був поновлений в органах прокуратури. 
При цьому хочу запевнити громадськість Львівщини, що мною забезпечується виконання обов’язків прокурора Львівської області в повному обсязі. Зокрема, 11.03.2014 після отримання інформації про пожежу у приміщенні Яворівського районного суду Львівської області, мною особисто здійснено виїзд на місце події у м. Яворів з метою координації роботи слідчо-оперативної групи та з’ясування всіх обставин вчинення загоряння. За наслідками роботи відомості про вказану подію, яка набула значного суспільного резонансу, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу).
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні взято під мій особистий контроль.
Загалом робота органів прокуратури області забезпечується максимально прозоро, прокурори на місцях готові до конструктивного діалогу, з метою вирішення всіх проблемних питань. Особисто запрошую кожного мешканця Львівщини, представників засобів масової інформації для співпраці у такій важливій сфері як захист конституційних прав і свобод громадян», - йдеться у його звернені.

Нагадаємо, 4 березня Генпрокурор Олег Махніцький призначив Володимира Гураля прокурором Львівської області. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Пшонка #Гураль #Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...