• Головна
  • 9 березня у Львові урочисто відкриють рік Тараса Шевченка
09:43, 7 березня 2014 р.

9 березня у Львові урочисто відкриють рік Тараса Шевченка

Так Львів відсвяткує день народження Кобзаря

У неділю, 9 березня, о 12:30 год. на проспекті Т. Шевченка поблизу Української книгарні наукового Товариства імені Тараса Шевченка буде проведенo загальноміськy акцію «Відкриття року Т.Г.Шевченка у м. Львові». Про це 032.ua повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Ідеї проекту народжувались у культурному середовищі міста спільно з управлінням культури та управлінням освіти Львівської міської ради.

Розпочнеться рік Шевченка з відкриття символічної таблички «Проспект академіка Тараса Шевченка». Така ідея полягає у тому, щоб розширити стереотипне сприйняття Шевченка, як кріпака, селянина і нагадати, що він був визнаним генієм у малярстві та мав звання академіка Петербурзької Академії мистецтв. Ця табличка є символічним культурним актом і не означає перейменування проспекту», - зазначили організатори.

Також від книгарні НТШ розпочнеться живий ланцюг, по якому учні львівських шкіл передадуть «Кобзар» від «Проспекту академіка Тараса Шевченка» до його пам’ятника на проспекті Свободи. Окрім цього, 9 березня біля пам’ятника Т. Шевченка проведуть акцію «Читаймо Шевченка разом», зачитають твори Кобзаря на різних мовах світу та покажуть  мультфільм «Суперкнига».

Нагадаємо, що урочисті заходи присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка об’єднані у проект «Шевченко Real» та триватимуть до кінця року і включатимуть різні події у всіх районах міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шевченко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...