• Головна
  • У Львові завтра можна буде прокотитися із вітерцем на ретро-потязі
17:00, 4 березня 2014 р.

У Львові завтра можна буде прокотитися із вітерцем на ретро-потязі

Маршрут: Головний залізничний вокзал – станція «Підзамче» – парк «Знесіння» - станція «Личаків» - парк «Знесіння» - станція «Підзамче».

Завтра, 5 березня, о 10:00 годині зі станції Львів-Головний відправляється паротяг Л-3535 з двома пасажирськими вагонами, який проїде за маршрутом: Участь у подорожі зможуть взяти усі охочі,  акція є безкоштовною. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Під час мандрівки можна буде не лише ознайомитись з інженерними залізничними пам’ятками Львова, а й отримати насолоду від мальовничих краєвидів ландшафтного парку «Знесіння» та прослухати твори Кобзаря під передзвін вагонних пар», - зазначили організатори.

Відправлення поїзда зі станції Львів-Головний – о 10:00 год. Збір учасників біля центрального входу на головний вокзал о 9:30 год.

Відправлення поїзда зі станції Підзамче о 10:15 год. (Збір на пероні ст. Підзамче – о 10:00 год.)

Завершення прогулянки на станції Підзамче (Львів) – о 13:06 год.

Прибуття на ст. Львів-Головний – о 13:36 год.

 

Детальна інформація про захід за телефонами: Олександр Завадович, регіональний ландшафтний парк «Знесіння», тел. 297-53-56; 097-333-5-222, Ярослав Городчук, ДТГО «Львівська залізниця», тел. 226-45-31; 098-447-46-45.

Довідка

Вже близько 15 років Львівська громадська організація «Форум «Карпатський трамвай» спільно з регіональним ландшафтним парком «Знесіння» роблять послідовні кроки для використання у рекреаційно-туристичних та освітніх цілях залізничної гілки між ст. «Підзамче» – парком «Знесіння» – ст. «Личаків» – ЗАТ «Ензим».

За активного сприяння Львівської залізниці, ЛМГО «Відродження Знесіння», регіонального фонду «Знесіння», Асоціації збереження історії залізниць України, окремих громадян вже відбулося кілька презентаційних та комерційних поїздок моторними самохідними залізничними вагонами (мотрисами) АС-1, РОМ, поїздами, рейковим автобусом, а також мотрисою начальника Львівської залізниці.

Упродовж кількох десятків років у Європі набув широкого розвитку активний громадський рух за збереження та експлуатацію малозавантажених, а також так званих відмираючих залізничних гілок у новій ролі – з використанням відреставрованих технічних засобів, що мають історичну цінність, а особливо – у регіонах з великим туристично-рекреаційним потенціалом. Підтримують цей рух як львів’яни, так і ГО «Боржавська ініціатива».

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ретро-потяг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,75
EUR
42,70
42,75
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...