• Головна
  • Кримчани масово евакуюються до Львівщини
08:28, 4 березня 2014 р.

Кримчани масово евакуюються до Львівщини

Львівські підприємці готові надати для проживання кримчан готельні комплекси

Сьогодні, 3 березня, станом на 12.00 годину з Автономної Республіки Крим на гарячу телефонну лінію Львівської обласної ради – 0-800-501-727 дзвонять люди, які висловлюють своє бажання щодо виїзду їхніх сімей на тимчасове проживання у Львівській області. Про це 032.ua повідомили у прес-службі Львівської облради.

Зокрема, для тимчасового проживання на Львівщині зголосилися жителі Сімферополя, Севастополя, Керчі, Євпаторії, Ялти. За аналізом зареєстрованих дзвінків, в основному готові виїжджати жінки та діти, а також люди пенсійного віку. Один із додзвонювачів заявив про переїзд до Львова двох дорослих і одразу сімох дітей. Ще один житель Криму відправляє на Львівщину свою дружину з трирічною та піврічною дітьми.

Активно зголошуються приймати сім’ї з Криму жителі міста Львова та області. Так, починаючи від 24.00 до 12.00 години 3 березня на телефон гарячої лінії Львівської обласної ради додзвонилось 18 людей. Деякі з них готові брати одразу по дві-три сім’ї.

Дзвінки щодо поселення кримчан надходять безпосередньо на телефон голови Львівської обласної ради Петра Колодія. «До мене масово дзвонять друзі, знайомі. Серед них є чимало підприємців, які готові надавати для поселення готельні комплекси. Окрім того, маємо дзвінки від представників санаторіїв, розташованих у курортних зонах. Відтак, жителі Криму матимуть можливість не лише комфортно проживати на Львівщині, але й покращити в санаторіях свій стан здоров’я», – сказав він, а також додав, що всі люди з Львівщини надають своїм землякам з Криму допомогу щиро, долучаючись до спільної української справи.

«Пам’ятаю, коли я був ще маленьким, бабуся мені розповідала, що в часи Голодомору до нас також приїжджали люди зі Сходу України. Їх тут приймали і ділилися останнім шматком хліба. Так і сьогодні львів’яни готові приймати кримчан і поділитися всім, що мають», – наголосив Петро Колодій. 

Всю зібрану інформацію про тих, хто збирається виїжджати з Криму на Львівщину і тих, хто готовий приймати людей у нашій області, акумулюють в Департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА.

Нагадаємо, вчора, 2 березня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся до жителів Автономної Республіки Крим, запросивши їх до Львівської області для тимчасового поселення тут на період конфлікту. «Шановні жителі Автономної Республіки Крим! Сьогодні ви, як і всі інші українці, опинились у складній ситуації, яку створило нам керівництво Кремля. Сьогодні як ніколи вам потрібна рука допомоги і її подає вам Львівщина. Ми закликаємо вас їхати до нас, щоби перебути цей конфлікт серед людей, які всіляко вас підтримуватимуть у скрутну хвилину», - заявив голова Львівської обласної ради Петро Колодій, звертаючись до кримчан.

 Також очільник обласної ради закликав жителів Львівської області, які мають можливість допомогти землякам з Криму, зокрема, взяти їх до себе на тимчасове проживання до моменту вирішення цієї конфліктної ситуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#крим
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...