• Головна
  • Рада хоче, щоб Януковича та інших злочинців покарав Міжнародний суд (ВІДЕО)
23:07, 25 лютого 2014 р.

Рада хоче, щоб Януковича та інших злочинців покарав Міжнародний суд (ВІДЕО)

Верховна Рада схвалила Проект Заяви до Міжнародного кримінального суду про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду відносно злочинів української влади у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року.

Відповідну Постанову, авторами якої є колектив народних депутатів з Юрієм Дерев'янком, у вівторок підтримало 324 парламентарів.

Документом пропонується "визнати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду відносно злочинів проти людяності, вчинених на території України у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року".

"Верховна Рада звертається до Міжнародного кримінального суду про встановлення  винних в скоєнні злочинів  проти людяності передбачених статтею 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та притягнення до кримінальної відповідальності Януковича Віктора Федоровича - Президента України та інших посадових осіб, що видавали та  виконували явно злочинні накази, які можуть бути  встановлені прокурором Міжнародного кримінального суду", - йдеться в Заяві.

"Протягом трьох місяців в Україні правоохоронні органи за наказом вищих посадових осіб держави неправомірно застосовували заходи фізичного впливу, спеціальні засоби та зброю до учасників мирних акцій у м. Києві та інших містах України", - зазначають автори документу.

Як зазначається, вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів призвели до вбивства понад 100 громадян України та інших держав, поранення та каліцтво більше 2000 осіб,  понад 500 з яких перебувають у тяжкому стані, застосування щодо мирних громадян катування.

"Характерною ознакою в цей період стало викрадення та зникнення людей, насильницьке та протизаконне позбавлення їх волі, насильницький вивіз у безлюдні місця з метою катування та вбивства, безпідставне тюремне ув'язнення великої кількості людей у різних містах України, їх жорстоке побиття, протиправне знищення майна учасників мирних акцій - житла, автомобілів", - нагадують депутати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#верховна рада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...