• Головна
  • За проведення Олімпіади Україна змагається ще з п’ятьма країнами-претендентами
13:53, 16 лютого 2014 р.

За проведення Олімпіади Україна змагається ще з п’ятьма країнами-претендентами

Всередині цього року вже буде відомо, які міста потраплять в шорт-лист.

В Сочі відбулась зустріч української делегації з Президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом. Про це розповів сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий. Також мер підкреслив, що у Львова є шанси приймати Зимові Олімпійські ігри 2022 року. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Це було гідне представлення. Зі Львова був Андрій Москаленко, який був у статусі в.о. заступника міського голови. Була презентація Львова. Він зміг оглянути всі спортивні споруди. Вчора відбулась зустріч з головою Міжнародного олімпійського комітету. Наші шанси є високі, як і в інших міст, які претендують. Всередині цього року вже буде відомо, які міста потраплять в шорт-лист. З тих міст буде обиратись місто, яке буде оголошено в наступному році у Малайзії, як місто-господар Зимової Олімпіади 2022 року», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка

У листопаді 2013 року Україна подала декларацію в МОК з підтвердженням намірів взяти участь у конкурсі на право проведення в 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських Ігор.

У березні 2014 року Заявковий комітет «Львів-2022» направить до МОК (Міжнародний олімпійський комітет), до Лозанни (Швейцарія) заявковий файл, який буде ретельно проаналізований експертами.

Заявковий файл – це основний документ, які подають в МОК всі міста, що претендують на проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор. Він містить докладний опис концепції підготовки і проведення Олімпіади, об'єктів інфраструктури, впливу проекту на навколишнє середовище і т.д. У випадку з Україною, Заявковий файл, по суті, є, частиною Стратегії розвитку Карпатського регіону та міста Львова.

Разом із заявковим файлом, Заявковий комітет зобов'язаний подати до МОК так званий Фото-файл - з текстовим і візуальним описом олімпійських об'єктів. Також до Заявкового та Фото-файлів, Заявковий комітет зобов'язаний додати зобов'язання Уряду України, що гарантують виконання всього комплексу робіт, пов'язаних з підготовкою та проведенням Олімпіади на випадок, якщо МОК дасть Львову право приймати Олімпіаду-2022.

Фінальне рішення про перелік країн, які увійдуть в так званий Short List, МОК прийме в липні 2014. Фінальне рішення про те, яка країна прийматиме зимові Олімпійські і Паралімпійські ігри 2022, МОК прийме в липні 2015 року в Куала-Лумпур (Малайзія).

Крім України, в даний час, в боротьбі за право приймати найбільший зимовий спортивний захід планети змагаються Польща та Словаччина (спільна заявка), Казахстан, Норвегія і Китай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...