• Головна
  • У Сочі Україна представила концепцію власної Олімпійської Заявки – Львів-2022 (ФОТО)
13:47, 10 лютого 2014 р.

У Сочі Україна представила концепцію власної Олімпійської Заявки – Львів-2022 (ФОТО)

У головному Медіа-центрі Олімпійських Ігор у Сочі Україна представила членам Міжнародного олімпійського комітету, спортсменам і вболівальникам – концепцію Олімпійської Заявки – Львів-2022.

“Над Олімпійським Сочі майорить український прапор. Цей прапор – не просто символ України. Це символ нашої віри в перемогу тут, в Сочі. У той час, коли наші спортсмени – хто вже фінішував у змаганнях, а хто проводить останні тренування і налаштовується на боротьбу, – їм всім потрібна наша підтримка. Цей прапор піднято – щоб вони знали: вся Україна, від Луганська до Львова і від Севастополя до Чернігова – вболіває за нашу Олімпійську збірну. І ми очікуємо, що український прапор підніметься і над сочинськими п’єдесталами”, – звернувся до українських спортсменів і вболівальників Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Він також заявив, що Уряд України підвищив премії для олімпійських чемпіонів на 25% у порівнянні з Олімпіадою в Лондоні в 2012 р. – за золото в Сочі спортсмени отримають більше 1 млн. грн., за срібло – 680 тис. грн. , за бронзу – 470 тис. грн.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка заявив: “Перша українська Олімпійська кампанія – це перший і найважливіший крок у серйозній роботі з розкручування України в її прагненні стати господинею Олімпіади. А те, що Ігри потрібні Україні – не викликає сумніву. Країні потрібні такі проекти”. Сергій Бубка також додав, що Заявка на Олімпіаду-2022 – це важливий крок у популяризації України в цілому, і Карпатського регіону та Львова. Сергій Бубка також висловив сподівання, що “Олімпійська Заявка Львова надихне молодь приділяти більше уваги зимовим видам спорту”. “Традиційно склалося, що українці сильніші у літніх видах спорту. В той же час ми спостерігаємо підвищений інтерес населення до зимових видів спорту; Олімпіада-2022 у Львові лише посилить цей інтерес і створить необхідні умови”, – заявив Президент НОК.

Тим часом Генеральний директор Заявочного комітету Львів-2022 Сергій Гончаров розповів про заявочний процес. “Тут, на Олімпійських іграх, як ніде відчувається дух змагання. Сьогодні змагаються не тільки спортсмени, а й держави – за право приймати майбутні Ігри. Україні непросто буде перемогти – наші конкуренти – сильні члени Олімпійської родини. Багато міст з їх числа і не тільки – мають досвід подачі заявок, яку Україна готує вперше. Але ми готові до конкуренції. Наш Заявочний файл готує одна з найбільш професійних команд у світі – це консорціум компаній “Кене”, “Тенея”, “Популос”, “Майстер Концепт” і ” PWC ” . Керівники цих компаній широко відомі у світі спортивного менеджменту. Їх провідні фахівці готували такі успішні заявки, як “Пекін – 2008″, “Ванкувер – 2010″, “Лондон – 2012″, “Сочі – 2014″, “П’єнчанг-2018″, “Токіо-2020″. Олімпійське експертне співтовариство, присутнє тут у Сочі, з цікавістю поставилося до інформації про українську заявку. Але яким би не було рішення МОК про заявку України – Заявочний файл вкрай важливий для всієї країни, тому що дає розуміння стратегії розвитку регіону, туризму і спорту. Заявочний файл – це по суті невід’ємна частина Стратегії розвитку країни і регіону на довгі роки”, – сказав Сергій Гончаров.

Він також зазначив, що заявка Львів-2022 унікальна. В умовному радіусі 5-ти годин їзди від Львова на автомобілі – проживає понад 21 млн. людей. І щоб ефективніше використовувати потенціал міста Львова та усіх Карпат, необхідний розвиток інфраструктури та туристичних об’єктів.

У свою чергу Міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін наголосив, що українці завжди цікавилися зимовими видами спорту. Однак спортивна інфраструктура Карпатського регіону розвинена недостатньо. Відповідно, і українці, й іноземні гості виграють від того, що в Україні, в безпосередній близькості до кордону з Євросоюзом, з’являться сучасні спортивні об’єкти. А економічний ефект від підготовки до Олімпіади-2022 відчує вся країна. “Ігри-2022 дадуть поштовх для розвитку регіону мінімум на 20-30 років вперед. І цей поштовх відчує вся Україна, оскільки для виконання робіт знадобиться продукція промислових підприємств всієї країни”, – заявив Равіль Сафіуллін.

e4481e446b593d338f6ea148e470b830

Також під час презентації концепції Заявки-2022 Олександр Вілкул та Сергій Бубка представили Логотип Заявки. Логотип – важлива складова Заявки Львів-2022 , її “обличчя”, за яким весь світ буде дізнаватися про Україну, Львів та Карпати. Логотип був розроблений кращими дизайнерами відомих міжнародних компаній ” North Design ” і ” Теneo ” , які мають досвід розробки логотипів і позиціонування Олімпіад і Чемпіонатів світу. Всього було розроблено 4 проекти логотипу, які враховували культурні, історичні, географічні та спортивні особливості Львова та Карпатського регіону. Офіційний логотип Заявки Львів-2022 обрали українці. Для цього на сайті www.lviv2022.in.ua було проведене відкрите голосування. За Логотип-переможець проголосували більше 32 000 користувачів. А всього в голосуванні взяли участь майже 60 000 українців.

“Пишаюся, що наш Логотип обраний не в кабінетах, а громадянами, на відкритому голосуванні. Цей Логотип об’єднує відкритість Львова світу, його привітність, толерантність і багатокультурність, а також поєднання глибокої історії та унікальних природних умов”, – заявив Олександр Вілкул.

Довідково:

У листопаді 2013 Україна подала декларацію в МОК з підтвердженням намірів взяти участь у конкурсі на право проведення в 2022 році Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор.

У березні 2014 Заявочний комітет «Львів-2022» направить до МОК (Міжнародний олімпійський комітет), до Лозанни (Швейцарія) Заявочний файл, який буде ретельно проаналізований експертами.

Заявочний файл – це основний документ, який подають у МОК всі міста, що претендують на проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор. Він містить докладний опис концепції підготовки і проведення Олімпіади, об’єктів інфраструктури, впливу проекту на навколишнє середовище і т.д. У випадку з Україною Заявочний файл, по суті, є, частиною Стратегії розвитку Карпатського регіону та міста Львова.

Разом із Заявочним файлом Заявочний комітет зобов’язаний подати до МОК так званий Фото-файл – з текстовим і візуальним описом олімпійських об’єктів. Також до Заявочного та Фото-файлів Заявочний комітет зобов’язаний додати зобов’язання Уряду України, що гарантують виконання всього комплексу робіт, пов’язаних з підготовкою та проведенням Олімпіади на випадок, якщо МОК дасть Львову право приймати Олімпіаду-2022.

 Фінальне рішення про перелік країн, які увійдуть у так званий Short List, МОК прийме у липні 2014 р. Фінальне рішення про те, яка країна прийматиме зимові Олімпійські і Паралімпійські ігри 2022, МОК прийме у липні 2015 р. в Куала-Лумпур (Малайзія).

Крім України, на даний час в боротьбі за право приймати найбільший зимовий спортивний захід планети змагаються Польща та Словаччина (спільна заявка), Казахстан, Норвегія і Китай.

139196560643841-487x348

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...