• Головна
  • Все, що ви хотіли знати про підготовку ЄвроБаскету 2015 у Львові
17:45, 6 лютого 2014 р.

Все, що ви хотіли знати про підготовку ЄвроБаскету 2015 у Львові

Директор турніру Маркіян Лубківський прокоментував поширену серед ЗМІ інформацію щодо підготовки та перспектив ЄвроБаскету 2015 і дав відповідні роз’яснення.

«Організація турніру відбувається планомірно і у відповідності до підготовленої оргкомітетом концепції. ФІБА-Європа, Національна федерація баскетболу та МОК «ЄвроБаскет 2015» планують та проводять усі заходи, передбачені підготовчим етапом до Турніру. Одним з них стало жеребкування 2-го кваліфікаційного раунду ЄвроБаскету 2015, яке відбулося 3 лютого в Барселоні. Там же пройшло обговорення та затвердження концепції фінального жеребкування, яке відбудеться наприкінці цього року і збере в Києві всю баскетбольну еліту Європи», - розповів Маркіян Лубківський.

Директор турніру також повідомив, що вже за кілька тижнів стартуватиме програма «Друзі ЄвроБаскету 2015»: «Серед друзів буде багато європейських та світових баскетбольних легенд. Навесні відбудеться презентація талісману турніру - ми завершуємо прийом пропозицій».

За словами Маркіяна Лубківського, завершено підготовку майже 50 операційних концепцій та програм, серед яких концепції організації матчів, безпеки, транспорту, програми залучення волонтерів, продажу квитків, співпраці з містами-господарями турніру, тощо.

«Підписані угоди про проведення турніру зі Львовом та Дніпропетровськом, на черзі Донецьк, Харків, Одеса і Київ. Підписано договір з інвестором однієї з двох київських арен ТОВ «Devision Entertainment», в процесі завершення договори з аренами у Харкові та Донецьку», - повідомив він.

Разом з тим, Маркіян Лубківський підтвердив, що ФІБА-Європа спільно з МОК ЄвроБаскет 2015 ведуть прискіпливий моніторинг будівництва спортивних арен у всіх шести містах.

«Очевидним є й те, що в полі зору ФІБА Європа є і політична ситуація в Україні. Зрозуміло, що з точки зору підготовки і проведення турніру, колеги у ФІБА-Європа не можуть не бути зацікавленими в якнайшвидшій стабілізації ситуації в нашій країні.

Отже, на порядку денному сьогодні питання номер один – прискорення темпів будівництва арен, а не позбавлення України права на проведення ЄвроБаскету. Принагідно хочу нагадати, скільки було розмов, що Україна не впорається, або її позбавлять проведення ЄВРО 2012. Ці та інші чутки не підтвердилися, а проведений нами футбольний турнір став кращим за всю історію УЄФА», - підсумував Маркіян Лубківський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...