• Головна
  • Свірзький замок, що на Львівщині потребує 35 млн.грн на реставрацію
13:46, 22 січня 2014 р.

Свірзький замок, що на Львівщині потребує 35 млн.грн на реставрацію

Питання передачі у концесію пам’ятки архітектури національного значення Свірзький замок вивчають у Львівській ОДА. Про це повідомив голова Львівської ОДА Олег Сало після огляду пам’ятки.

«Сказати, що завтра починаємо працювати і за місяць чи цього року  замок буде відреставрований – це неправильно. Потрібно прикласти максимум 35 млн.грн. і два–три роки реставрувати його. Починаючи з 93 року ним ніхто не займається, він запущений. Унікальна пам’ятка,  унікальна територія. Потрібно замок віддавати в концесію, тому що по-іншому ми його не відреставруємо», – сказав очільник Львівщини, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Також Олег Сало повідомив, що планує провести окрему Колегію Львівської ОДА щодо збереження пам’яток архітектури, бо «чим більше ми проїжджаємо і займаємось пам’ятками архітектури, вивчаємо їх, тим більше виникає запитань».

Додамо, що Свірзький замок (с. Свірж, Перемишлянського р-ну) – одна із найбільш яскравих пам’яток оборонної архітектури доби Ренесансу в Україні. Датою закладення замку вважається 1484 рік. Первісно замок виконував оборонні функції та житлові. У 20 ст. там були правління та майстерні колгоспу, конюшні, школа механізації. З 1997 до 2007 року комплекс перебував у безоплатному користуванні Спілки архітекторів України. Зараз загальний технічний стан –задовільний, крім окремих частин та елементів замку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,85
EUR
42,72
42,82
PLN
9,87
9,92
Оголошення
live comments feed...