• Головна
  • Суд зобов’язав Чуркіна віддати приміщення ЛАЗу
19:15, 21 січня 2014 р.

Суд зобов’язав Чуркіна віддати приміщення ЛАЗу

Господарський суд міста Києва задовольнив позов «Українського професійного банку» до ТОВ «Львівські автобусні заводи»  і зобов’язав львівське підприємство передати будівлі заводу, що розташовані на вул. Стрийській, 45 у Львові в управління банку до моменту реалізації майна. Про це пишуть "Наші гроші. Львів"

Читайте також: Львівський автобусний завод сьогодні виглядає жалюгідно (ФОТО)

Майно заводу було заставлено в банку 21 листопада 2008 року, як забезпечення для відкриття кредитної лінії у розмірі 29,3 млн грн. Термін погашення заборгованості спливає лише у грудні 2015 року. Дострокове звернення банку до суду, як випливає з матеріалів справи, спричинене тим, що заставне майно зберігається неналежно і втрачає свою вартість. Це представники банку з’ясували під час перевірки в листопаді 2013 року.

Вони також виявили, що рухоме майно, а саме 40 автобусів, що також є в банківській заставі за договором про відкриття додаткової кредитної лінію в межах 12,3 млн грн, відсутнє. Автобуси, згідно з угодою, повинні були зберігатися на території заводу.

У звіті про перевірку банкіри зазначили, що «нерухоме майно зазнає пошкоджень та псування, що може призвести до його безповоротного знищення і як наслідок […] позбавити позивача можливості задовольнити свої вимоги». Фактично банкіри звинуватили керівництво заводу в умисному псуванні майна.

На виконання рішенням суду, керівництво підприємства повинно забезпечити ПАТ «Український Професійний Банк» безперешкодний доступ до всіх будівель заводу, а також віддати всі ключі та пульти від приміщень.

Засновниками ТОВ «Львівські автобусні заводи» за даними Єдиного державного реєстру є: акціонерна корпорація «Мерибені енерджі корп» (Канада) – 24%, компанія «Артіваль лімітед» (Нова Зеландія) – 25%, корпорація «Євротрак Технолоджіс лімітед» (Канада) – 25%, приватна компанія “Сіті транспорт Констракшн Інвестмент ЛТД» (Великобританія) – 25% та Ігор Чуркін – 1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...