• Головна
  • Сьогодні львівським ФК «Карпати» виповнюється 51 рік
20:18, 18 січня 2014 р.

Сьогодні львівським ФК «Карпати» виповнюється 51 рік

Сьогодні, 18-го січня 2014 року виповнюється 51 рік з дня заснування футбольної команди «Карпати» – флагмана футболу всієї Західної України та одного з найпопулярніших клубів нашої держави.

"Рівно 51 рік тому, 18-го січня 1963 року, мешканці Західної України готувалися до Щедрого Вечора напередодні одного з найбільших християнських свят – Хрещення Ісуса Христа. Втім, в одній із львівських квартир група солідних чоловіків була зайнята виключно земною справою – обирали назву для новоствореного футбольного клубу. Обговорювали довго, варіантів було чимало. Врешті решт зупинилися на назві «Карпати». Чому? Все дуже просто – вона насправді вказувала на цілий регіон, який мав презентувати футбольний коллектив міста Лева на зелених полях в той час Радянського Союзу. 

І от з того дня сьогодні минає 51 рік... Напевно ініціатори створення «Карпат» й гадки не мали, чим усе обернеться. Вони навіть не могли уявити, що нова команда невдовзі збиратиме повні стадіони, що у місті зародиться карпатівський дух. «Зелено-білим» судилося дуже швидко стати провідною командою в регіоні й улюбленою для багатьох вболівальників не лише в нашій країні, а й далеко за її межами.

В історії «Карпат» було різне. Найбільш пам’ятні сторінки – це виграш Кубка СРСР, вихід до елітного дивізіону радянського футболу, бронзові медалі чемпіонату України та участь в груповому турнірі Ліги Європи. Але були й болючі падіння, як то виліт з вищої ліги чемпіонатів Радянського Союзу та України. Було і сім років «клінічної смерті», коли партійні чиновники разом з військовими намагалися раз і назавжди знищити «Карпати», які мозолили їм очі і немов кістка стояли поперек горла. Не вийшло! Громада стала на захист улюбленого клубу і зробила все, аби відродити Народну команду!

«Карпати» мають непросту, але чудову вже більш ніж піввікову історію і завжди виокремлювалися з-поміж інших команд незламним характером, згуртованістю, вмінням вести самовіддану боротьбу з першої до останньої хвилини. Недарма «Карпати» давно зажили слави кубкового бійця. Упродовж останніх років, які виявилися непростими, «Карпати» вкотре продемонстрували свій характер і зуміли зберегти традиції. Тож можна не сумніватися, що вже в найближчому майбутньому «Карпати» знову вирішуватимуть найвищі турнірні завдання як на внутрішній арені, так і в Європі", - повідомляють в інформаційному центрі ФК «Карпати»

11677

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...