• Головна
  • А. Садовий про новоприйняті закони: «Я переконаний, що їх треба переглядати і що вони не мають права існувати в нашій країні»
20:38, 17 січня 2014 р.

А. Садовий про новоприйняті закони: «Я переконаний, що їх треба переглядати і що вони не мають права існувати в нашій країні»

Міський голова Львова Андрій Садовий висловив свою позицію щодо ухвалених у четвер, 16 січня, Верховною Радою законів. На його думку, їх слід переглядати, адже вони стримуватимуть розвиток.

«Є здоровий глузд. Є Конституція. Ті закони суперечать здоровому глузду і вони не мають нічого спільного з демократичною країною. Таке враження, що вони писалися не в Україні. Ці закони заводять Україну в глибоке минуле тоталітаризму.

Я хочу показати абсурдність тих законів на одному прикладі. Львів включений до списку ЮНЕСКО. 95% усієї спадщини знаходиться у Львові. За 5 років ми від Уряду не отримали жодної гривні. Натомість ми маємо підтримку Уряду Німеччини, Уряду Норвегії, Уряду Польщі, плюс наші кошти місцевого бюджету. Власне за ті кошти ми робимо реставрації, ремонти будівель, які мають особливу цінність. Що тоді виходить? Що ми тепер всі є іноземні агенти, бо отримуємо кошти з-за кордону?

Другий приклад. У Львові є дуже багато громадських організацій, які працюють з закордонними партнерами, які отримують і досвід, і фінансову підтримку діяльності. Наприклад, ми в минулому році отримали підтримку Уряду Німеччини по велодоріжках. В нас є Центр нічного перебування бездомних, який успішно працює останніх 6 років. І власне ми робили його, використовуючи досвід і також фінансову підтримку нідерландських колег.

Насправді в нас тісна співпраця по різних напрямках відбувається. Зараз ми будемо впроваджувати в міській раді електронне урядування. Тут нам помагає Уряд Швеції і Уряд Естонії. Якщо країна не має фінансових можливостей і не має такого досвіду, то ми його черпаємо в тих країнах, які той досвід мають. Це дає нам можливість мати сталий розвиток. Це все тепер перекреслювати? Ні. Однозначно ми будемо рухатись і будемо йти вперед.

Я зобов’язаний на території міста Львова дбати і захищати кожного львів’янина. Я буду робити все можливе, згідно з тими повноваженнями, які я маю, щоб наші львів’яни не страждали від тих законів. Я переконаний, що їх треба переглядати і що вони не мають права існувати в нашій країні», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий, - інформує прес-служба ЛМР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...