• Головна
  • На Львівщині створять нові парки. За справу взялись екологи
08:35, 16 січня 2014 р.

На Львівщині створять нові парки. За справу взялись екологи

На Львівщині обговорено питання щодо стану та перспективи розвитку лісового та мисливств. Про це 032 повідомили у департаменті екології та природних ресурсів ЛОДА.   

Розвиток лісового та мисливського господарства на території Львівської області має відбуватись із врахуванням створення нових та функціонування діючих національних природних парків.

Відповідну позицію  департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації  14 січня оприлюднив заступник директора Департаменту Василь Стронський на нараді, що відбувалась у Львівському обласному  управлінні лісового та мисливського господарства.

Василь Сторонський зазначив, що за ініціативи Департаменту у 2013 році розпочато два великомасштабні проекти: створення національного природного парку на базі гідрологічного заказника «Чайковицький» у заплавах річок Дністер, Стрв’яж та Болозівка на території Самбірського району, а також створення національного природного парку «Бойківщина» у Карпатському регіоні.

Експертні висновки екологів та спеціалістів Департаменту свідчать про те, що забезпечення функціонування парків сприятиме реальному розвитку та  збереженню навколишнього природного середовища. Також реалізація цих проектів зумовить створення нових місць відпочинку та розвитку туризму на території Львівської області.

Станом на січень 2014 року на території Львівської області функціонує 347 об’єктів природно-заповідного фонду (загальна площа - 148,6 тис. га), з них 25 (це - 64,6 тис. га) мають загальнодержавне значення.

Десять природоохоронних установ зі спеціальними адміністраціями, а саме: природний заповідник «Розточчя», національний природний парк «Сколівські Бескиди», Яворівський національний природний парк,  національний природний парк «Півічне Поділля», ботанічний сад Львівського національного університету ім. І.Франка, ботанічний сад Національного лісотехнічного університету України, регіональні ландшафтні парки «Знесіння»,  «Равське Розточчя»,  «Верхньодністровські Бескиди», «Надсянський».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,85
EUR
42,85
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...