• Головна
  • У Львові проклали понад 30 км велодоріжок (ФОТО)
17:47, 13 січня 2014 р.

У Львові проклали понад 30 км велодоріжок (ФОТО)

Станом на кінець 2013 року у Львові збудовано понад 30 км велодоріжок та велосмуг.

«У 2013 році почався процес створення пішохідної зони в центральній частині міста. Львів отримав грант у розмірі 600 тис євро на добудову велоінфраструктури на вулицях Липинського та Науковій-Стрийській. Відтак, станом на кінець 2013 року у Львові є понад 30 км велодоріжок.

Розвивати велоінфраструктуру дуже важливо, бо це сталий спосіб пересування, який не потребує великих затрат енергії, пального та є нешкідливим. Щороку збільшується протяжність заторів, місць для паркування не вистачає, тому Львів бере приклад з таких міст, як Амстердам, Копенгаген, Фрайбург», - розповів Дем’ян Данилюк, координатор Європейського тижня мобільності у Львові.

Додамо, Львів має амбітні плани – у місті після завершення першої стадії програми розвитку веломережі, що розрахована на 9 років, має бути 268 км велодоріжок та велосмуг.

«Ця стадія буде продовжуватись, бо нема межі досконалості. Проте перша стадія покликана насамперед зробити велорух у Львові логічним і комфортним», – зазначив Олег Шмід, радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури, інформує прес-служба ЛМР.

etm2etm

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...