• Головна
  • У Львові розпочався XV ювілейний фестиваль «Велика коляда»
14:47, 8 січня 2014 р.

У Львові розпочався XV ювілейний фестиваль «Велика коляда»

З 7 до 26 січня у храмі Пресвятої Євхаристії проходить щорічний фестиваль «Велика коляда», метою якого є збагачення духовно-культурного рівня мешканців та гостей міста Львова, збереження духовної спадщини та християнської Різдвяної традиції українського народу.

Свою історію Різдвяний фестиваль «Велика коляда» веде з 2000 року. У храмі Пресвятої Євхаристії колядували: хор національної і духовної пісні «Вірли», Галицький камерний хор «Євшан» , ансамбль бандуристок «Чарівні струни», Молодіжний хор «Soli Deo» та багато інших різноманітних хорових колективів та співаків, - повідомляє прес-служба ЛМР

«Ідейним натхненником організації фестивалю був настоятель храму Пресвятої Євхаристії і голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о.Йосиф Мілян (сьогодні – Єпископ-помічник Київської архиєпархії). Благородну справу підтримав теперішній настоятель о. Юрій Васьків.

Ще з перших фестивальних гала-концертів звучали відомі аранжування колядок у виконанні всіх учасників «Великої коляди». Довкола фестивалю об’єднуються диригенти, композитори, звучать прем’єри. У 2005 році зародилася ідея написання творів спеціально для фестивалю.

У 2011 році започатковано тематичну концепцію фестивалю – концерти певної етнографічної місцевості України. У храмі лунали різдвяні твори з Лемківщини, Гуцульщини, Полісся. Пошуки самобутніх колективів, співпрацю з ними успішно налагоджує Надія Дзвоник, режисер усіх гала-концертів та їх незмінна ведуча.

Якщо у першому фестивальному гала-концерті взяли участь 4 творчі колективи, то у десятому їх було 77. Такому стрімкому зростанню фестиваль завдячує усім, хто щиро вболіває за збереження і примноження українських різдвяних традицій», - розповіли організатори фестивалю.

Фестиваль «Велика коляда» відбувається щоденно. В будні дні з 19:00 години, в суботу з 14:00 години та в неділю з 16:00 години. Загалом цього року на фестиваль завітає близько 65 колективів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...