• Головна
  • Підсумки 2013 року у Львові: електронна черга у садочках та ІТ Олімпіада
16:08, 6 січня 2014 р.

Підсумки 2013 року у Львові: електронна черга у садочках та ІТ Олімпіада

Львів у 2013 році був різноманітним. Пропонуємо згадати, який він був для Львова у сфері освіти. 

Якісна освіта

•          Електронна черга в садочках. З жовтня у місті працює електронна черга у ДНЗ. Це дає змогу впорядкувати ситуацію. Програма працює наразі у тестовому режимі, до неї підключені усі садки міста – 98 установ.

осв_та_е-черга

осв_та_е-черга

•          Ремонти в школах і садках. Цього року на ремонтні роботи у закладах освіти міста в бюджеті передбачили майже 23 млн грн. За ці кошти провели різного роду роботи у понад 60 об’єктах.

•          Додаткові групи в садочках. Загалом протягом цього року відкрито 12 із запланованих 17 додаткових груп у садочках для понад 300 дітей.

осв_та_групи в садочках

осв_та_групи в садочках

•          Львівський Відкритий університет. Відкрито віртуальну установу, яка закладає початок свого існування на базі англомовних курсів найкращих закордонних університетів (Гарвардський, Масачусетський та інші) під назвою edX. Університет розпочав роботу 9 вересня. Створено 4 факультети: фізико-математичний, гуманітарний, хіміко-біологічний, економічний. Заняття є безкоштовними, для участі потрібні лише знання англійської мови та доступ до Інтернету.

осв_та_в_дкритий ун_верситет (2)

осв_та_в_дкритий ун_верситет (2)

•          ІТ Олімпіада. У Львові відбулась міська учнівська Олімпіада з інформаційних технологій «Lviv CSIT». Метою проведення Олімпіади було підвищення рівня знань, розвиток умінь та удосконалення навичок школярів у сфері інформаційних технологій. Участь взяли більше 960 школярів, до фіналу пройшло 22.

осв_та__Т Ол_мп_ада

осв_та__Т Ол_мп_ада

•          Виплати до дня вчителя. Львів чи не єдине місто в Україні, яке має практику щороку до Дня вчителя виплачувати премії педагогам в розмірі до 80%. В інших містах України такі премії становлять 10-30%. Цього року доплати отримали також технічні працівники – у розмірі 50%. Також цього року вперше молоді працівники, які тільки прийшли на роботу в освіту, отримали премію в розмірі 50%. Раніше вони отримували 10%.

осв_та_виплати до Дня вчителя

осв_та_виплати до Дня вчителя

•          Львівські школи в ТОП. У щорічному рейтингу ТОП 50 шкіл України друге місце посів минулорічний лідер - Львівський фізико-математичний ліцей. 16 випускників цього ліцею набрали вищий бал на ЗНО. При підготовці рейтингу, аналізувались результати зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) у більше, ніж 12 тис загальноосвітніх навчальних закладах. 19 місце посів Львівський УВК ім.В. Симоненко «Школа першого ступеня», 39 місце зайняла Львівська лінгвістична гімназія.

осв_та_школи в ТОП

осв_та_школи в ТОП

•          Результати ЗНО. Львівщина посіла перше місце в Україні, продемонструвавши найкращі результати усередненого рівня знань з усіх предметів – 155.33, третє місце - за результатами всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, четверте місце - за результатами всеукраїнських конкурсів захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Львів’янка набрала 600 балів за ЗНО-2013. 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...