• Головна
  • У львівських супермаркетах «Арсен», «Сільпо», «Вопак», «Рукавичка», «Барвінок» із порушеннями готують кури-гриль
11:24, 27 грудня 2013 р.

У львівських супермаркетах «Арсен», «Сільпо», «Вопак», «Рукавичка», «Барвінок» із порушеннями готують кури-гриль

Санепідемслужба виявила порушення технології приготування курей-гриль у львівських супермаркетах «Арсен», «Сільпо», «Вопак», «Рукавичка» та «Барвінок». Проте, кожен львів’янин має шанс отруїтися іншими продуктами харчування, адже перевіряли тільки кури-гриль, повідомляє кореспондент Galnet.

«6 листопада відбулося засідання міської комісії щодо перевірки супермаркету «Арсен» та цілої мережі супермаркетів Львова. За результатами засідання, минулого тижня провели комісію з перевіркою результатів роботи всієї мережі супермаркетів Львова. Є деякі проблеми. Нам би не хотілося закривати мережі супермаркетів, але по деяких із них питання стоїть на грані, тому що проблем дуже-дуже багато», – розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

За словами головного державного санітарного лікаря Львова Віктора Винара, після історії із отруєнням курами-гриль зі супермаркету «Арсен» у Львові пройшло засідання комісії з надзвичайних ситуації. За результатами, працівників супермаркетів міста зобов’язали протокольним дорученням забезпечити необхідне дотримання санітарного законодавства, в тому числі – щодо умов приготування курей-гриль.

На підставі цього голови районних адміністрацій створили комісії, які перевіряли супермаркети «Арсен», «Сільпо», «Вопак», «Рукавичка» та «Барвінок» щодо умов дотримання санітарного законодавства і умов технічного процесу приготування курей-гриль. Майже у всіх виявили порушення процесу приготування.

Він наголосив, що у супермаркетах повинні бути погоджені технологічні карточки на приготування курей-гриль, які описують всі етапи приготування. Це – маринування, належна термічна обробка, наявність термометра, наявність вказаного терміну реалізації. За словами В. Винара, майже всі супермаркети Львова порушують ці норми. «Це такі супермаркети, як мережа «Рукавичка» (вул. Луганська,6, вул. Патона,2, 4, вул. Личаківська), «Барвінок» (вул. Дунайська, 32, вул. Авраама Лінкольна, 49, вул. Симона Петлюри,37), «Вопак» (вул. Стрийська,85 а, вул. Гетьмана Мазепи,20, вул. Зелена,35, вул. Тершаківців,1), «Арсен» (просп. Червоної калини,60, вул. Зелена,147, вул. Княгині Ольги,120), «Сільпо» (просп. Червоної калини,62).

Він також додав, що вдалося перевірити не всю мережу супермаркетів «Сільпо», бо працівники без пояснень не допускали перевірок у приміщення. Проте до шість посадових осіб даної мережі притягнули до адміністративної відповідальності за виявлені порушення. «Зараз голова комісії з надзвичайних ситуації прийняв рішення на засіданні повторно провести перевірки. Доручення дали головам райадміністрацій і звернутися в органи міліції для вивчення цієї ситуації і притягнення до відповідальності посадових осіб», – розповів В. Винар.

Він також додав, що львівським супермаркетам вказали на недоліки і дали час на їх усунення. Тому торгові мережі перевірятимуть повторно. Так, свої перевірки завтра, 26 грудня, розпочне комісія Шевченківської РДА Львова. За словами В. Іваніцького, працівників супермаркетів не повідомляють про перевірки заздалегідь, а чи не найбільший супермаркет, куди з’їжджається весь Львів, «Ашан» узагалі не перевіряли і не збираються, бо він належить до компетенції керівництва Пустомитівського району Львівщини.

Головний санітарний лікар міста застерігає всіх львів’ян від покупок харчів у стихійних точках продажу. А в магазинах, наголошує він, кожен споживач має право вимагати документи на продукцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...