• Головна
  • Штаб національного спротиву щонайменше на місяць залишиться в Будинку профспілок
20:08, 26 грудня 2013 р.

Штаб національного спротиву щонайменше на місяць залишиться в Будинку профспілок

26 грудня 2013 року під час брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву коменданти Будинку профспілок народні депутати України Михайло Блавацький, Степан Кубів та Сергій Аверченко повідомили, що до них не надійшло жодного рішення щодо продовження чи непродовження договору про оренду Будинку профспілок, де зараз розташований Штаб національного спротиву. У такому разі, відповідно до законодавства та згідно з положеннями угоди, термін оренди продовжується на місяць. Про це інформує ВО "Свобода"

За словами Михайла Блавацького, президія профспілок не надала жодного рішення комендантам, проте відомо, що голова Федерації професійних спілок України Юрій Кулик виступає категорично проти продовження оренди, але члени президії і обласні організації профспілок виступають за продовження відповідного договору.

«Станом на сьогодні немає ніякого рішення. Відповідно, автоматично продовжується та діє стара угода про оренду. Насправді те, що нині витворяє керівництво профспілок України (особисто Юрій Кулик), – ніщо инше, як політичний тиск, угодовство та виконання наказів режим Януковича. Нині 8 мільйонів громадян є членами профспілок. І вони також є безпосередніми учасниками майданів і, без сумніву, виступають за продовження оренди для Штабу національного спротиву. Зрозуміло, що чинний керманич є на службі в режиму і виконує всі замовлення влади. Те, що нині чинить Кулик, – злочин проти українців. Відповідно, він не має права бути на чолі профспілок», – наголосив Михайло Блавацький.

Націоналіст також повідомив, що нині в кабінеті Кулика триває фешенебельний ремонт, а тому парламентарі від опозиції ініціюватимуть створення спеціяльної слідчої комісії, аби дослідити походження коштів на такі заходи та инші порушення з боку керманича федерації профспілок.

«Треба вивчити також ситуацію щодо відчуження майна федерації профспілок за останні 20 років: скільки майна здано в оренду та які кошти від цього надходять у державну казну і на рахунки профспілок. Те свавілля, яке нині чинить Кулик, не відповідає здоровому глузду, тому треба все з’ясувати та домогтися притягнення до відповідальности усіх порушників закону», – додав Михайло Блавацький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...