• Головна
  • «У березні 2014 року Львів подасть до МОКу концепцію щодо проведення Олімпіади 2022 року», - А. Москаленко
20:47, 26 грудня 2013 р.

«У березні 2014 року Львів подасть до МОКу концепцію щодо проведення Олімпіади 2022 року», - А. Москаленко

Сьогодні на пленарному засіданні була затверджена Програма підготовки м. Львова до подання заявки на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року на 2014-2015 роки. По це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Дуже важливо, що депутати підтримали ці ухвали. ЄВРО-2012 дало дуже великий поштовх для Львова з точки хору економіки та з точки зору промоції. За останніх 3 роки було створено близько 10 тис. робочих місць, якщо говорити про індустрію ділової гостинності, що включає 21 професію. Львів вийшов на новий рівень: минулого року у місті було 1,4 млн туристів, до кінця цього буде близько 1,6-1,9 млн гостей. Турист у Львові залишає в середньому від 200 до 600 доларів. Це був новий виток, завдяки якому ми отримали новий стадіон та аеропорт.

Сьогодні є питання в тому, щоб вийти на ще один, новий рівень. Що дало Барселоні таку велику відомість? Вони провели Олімпіаду, і завдяки цьому їм вдалося вийти на зовсім інший рівень, тому що вони побудували інфраструктуру. Олімпіада для Львова  - це стрибок, щоб повністю змінити інфраструктуру. Зокрема, у Винниках має бути велика санно-бобслейна траса. Це промоція спорту. Велика подія, як свідчать дані, дає змогу підвищити зацікавленість видами спорту як зимовими, так і баскетболом.

Сьогодні головним завданням Львова під час підготовки до Олімпіади є боротьба з шістьма містами, які є нашими конкурентами. До березня ми маємо розробити концепцію, яка буде оцінюватися членами і працівниками МОКу щодо економічної обґрунтованості нашої заявки. Ми перейдемо зі стадії міста-апліканта у стадію міста-кандидата, коли у липні 2014 року з переліку шести міст буде затверджено короткий перелік міст, які будуть відповідати всім критеріям заявки та підтримки з промоцією спорту та розвитку інфраструктури в країні та в місті», - зазначив Андрій Москаленко, в.о. директора департаменту ЄВРО-2012.

Додамо, Програма підготовки м. Львова до подання заявки на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року на 2014-2015 роки є підготовка необхідних документів, передбачених вимогами МОК, розробка концепції розміщення спортивних та не змагальних об’єктів на території міста, підтримка в Україні та у місті Львові олімпійського та параолімпійського руху, поширення інформації у світі про Львів як місто-кандидат на право проведення Олімпіади, а також популяризація зимових видів спорту. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...