• Головна
  • Польська опозиція вимагатиме санкцій проти Януковича та його оточення – Васюник
14:14, 25 грудня 2013 р.

Польська опозиція вимагатиме санкцій проти Януковича та його оточення – Васюник

Польська опозиційна партія «Право і справедливість» та євродепутати знову  наголосили про необхідність введення санкцій Європейського союзу проти осіб, які відповідальні за побиття українських та іноземних громадян під час мирних акцій протесту на київському Майдані. Про це йшлося під час прес-конференції у Сеймі за участі віце-голови найбільшої опозиційної партії у Польщі «Право і справедливість» Адама Ліпінського, євродепутата Ришарда Чарнецького та народного депутат України від «Батьківщини» Ігоря Васюника.

Зокрема, Ігор Васюник зазначив, що українська влада не розуміє мови дипломатичних заяв, а отже потрібні рішучіші дії. Український депутат наголосив на значенні підтримки Польщі для застосування санкцій проти президента Віктора Януковича та його оточення.

«Основні вимоги майдану та опозиції – перезавантаження влади та покарання винних в побитті мирних мітингувальників 30 листопада та 1 грудня. І тут є дуже важливою підтримка Польщі. Зокрема йдеться про введення санкцій проти діючого президента та його оточення.

Повірте мені, що влада і олігархи в Україні бояться не так сотні тисяч демонстрантів, як пікетування двадцятьма-тридцятьма людьми своїх офісів і квартир в Європі. А всі вони мають і рахунки в європейських банках, і помешкання, і офіси в Європі. Такий крок значно похитнув би сьогоднішній режим Януковича», - сказав І. Васюник.

Водночас, євродепутат Ришард Чарнецький сказав, що «Право і справедливість» звернеться до польського уряду про прийняття таких дій.

«Ми будемо старатись переконати уряд, щоб українське питання не було предметом розмов з Росією, бо Україна не є протекторатом Росії. І про Україну треба розмовляти з Україною, а не  з іншими країнами, особливо з Росією, яка показує імперіальні апетити», - зазначив Р. Чарнецький.

Окрім того, за словами Р. Чарнецького, ЄС має також вжити заходи у справі енергетичної безпеки.

«Ми докладатимемо зусиль, щоб транспортні мережі, трубопроводи на території України, не стали власністю Росії, щоб євросоюзні фірми мали можливість співпрацювати в цьому питанні разом з українською стороною. З точки зору безпеки нашої країни – це абсолютно ключова річ», - заявив Р. Чарнецький. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...