• Головна
  • Дитячі клуби Львова створюватимуть «Різдвяних павуків»
20:07, 25 грудня 2013 р.

Дитячі клуби Львова створюватимуть «Різдвяних павуків»

Вихованці Дитячих клубів робитимуть давню традиційну різдвяну прикрасу оселі. Навчатиме створювати «Різдвяного павука» майстриня Віра Манько. Майстер-клас із виготовлення солом’яних павуків проходитиме в четвер, 26 грудня, в клубі «Сонечко» Шевченківського району (вул. Мазепи, 13а). Початок – 16.00 год.

«Солом'яні павуки» - один із найдавніших та найзагадковіших витворів з соломи, яким наші предки прикрашали оселю напередодні Різдвяних свят. В основі такого «павука» не просто солома, а самовіддана праця. Після збору врожаю в наших предків ніщо не пропадало дарма: зерно використовували для харчування, а з соломи виготовляли святкові прикраси для оселі. «Різдвяний павук» є символом Всесвіту. Його гармонійні форми покликані оберігати дім та господаря, вбираючи в павутину все, що могло завадити щасливому життю», - розповідає Наталія Манько, педагог-організатор Дитячих клубів Шевченківського району, інформує прес-служба ЛМР.

Участь у майстер-класі братимуть вихованці Зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», а також всі охочі діти. Також під час заняття дітям розповідатимуть про автентичні українські традиції святкування Різдва.

Більше інформації про гуртки та клуби Дитячих клубів Шевченківського району м. Львова можна отримати за номером телефону 252-18-28

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,86
EUR
42,80
42,85
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...