• Головна
  • Українські фігуристи розіграли путівки у Сочі (ФОТО)
08:19, 26 грудня 2013 р.

Українські фігуристи розіграли путівки у Сочі (ФОТО)

Понад півсотні фігуристів з 15 країн Європи, Азії та Африки взяли участь у Міжнародних змаганнях Ukrainian Open 2013. В рамках цього турніру, який з 18 до 21 грудня проходив у Київському «Палаці спорту», відбувся також Національний чемпіонат України з фігурного катання, переможці якого отримали путівки на Олімпійські ігри в Сочі. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

За словами головного судді Ukrainian Open 2013, члена Президії Української федерації фігурного катання на ковзанах Людмили Михайловської, цьогорічні змагання мають непоганий рівень.

«У нас працюють судді з Польщі, Росії, Грузії, Естонії та США. Жодних зауважень ані від них, ані від спортсменів до організаторів не надходило. Всі задоволені», - розповіла Людмила Михайловська.

Вона додала, що подібні за масштабом змагання Україна організовувала у 2004 році. Тоді Київ приймав етап юніорської серії Гран-Прі, який мав назву «Український сувенір».

Українські фігуристи розіграли путівки у Сочі (ФОТО), фото-1

Як наголосила Людмила Михайловська, українці дуже активно цікавляться катанням на ковзанах, але не всі можуть себе повноцінно реалізувати через нестачу необхідної інфраструктури.

«Ми покладаємо великі надії на Олімпійську заявку України Львів-2022. Адже всі розуміють, що якщо ми виборемо право на Ігри, то буде створена чудово інфраструктура для зимових видів спорту, яка залишися для України надовго після змагань», - зазначила член Президії Української федерації фігурного катання на ковзанах.

Нагадаємо, 5 листопада Україна офіційно подала заявку на проведення Олімпіади 2022. Свої підписи під Декларацією поставили Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент НОК України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий. А вже 15 листопада Міжнародний олімпійський комітет опублікував список заявників, куди окрім Львова, увійшли також Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція), Алмати (Казахстан), Пекін (Китай) та  Краків (Польща).

Українські фігуристи розіграли путівки у Сочі (ФОТО), фото-2

Відповідно до концепції, ігри плануються у Львові (льодовий кластер), у Тисовці та Панасівці (Львівська область) і Гірському хребті Полонина Боржава (Закарпатська область).

Українські фігуристи розіграли путівки у Сочі (ФОТО), фото-3

Фінальне рішення про місто – організатора ігор буде прийняте 31 липня 2015 року на сесії МОК у Куала-Лумпур (Малайзія) . 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...