• Головна
  • На Різдво у Шевченківському гаю буде атентична музика та ватаги колядників
08:40, 26 грудня 2013 р.

На Різдво у Шевченківському гаю буде атентична музика та ватаги колядників

7-8 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» організують свято «Різдво в Гаю» місце зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста. Вперше відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, читання різдвяних казок, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу, - повідомляють організатори.

«Львів завжди вирізнявся прихильністю до традиційної української культури, саме тому святкування Різдва наповнене тут особливим шармом. Гості «Різдва в Гаю» потраплять в атмосферу родинного тепла, де відбудеться справжня різдвяна містерія. Усі охочі зможуть долучитись до спільної коляди із гуртами автентичноїмузики «Коралі» та «Родовід», які водитимуть ватаги колядників від хати до хати», - розповів Андрій Сидор, співорганізатор

Під час Свята «Різдво в Гаю» відбуватимуться театралізовані дійства вертепів, театру тіней «Див», який покаже вертеп у грі тіней та світла, колядуватимуть гурт автентичного співу «ДоСхідСонця» та фольк-гурт «Марвінок».

Протягом двох святкових днів усі охочі зможуть навчитися створювати ляльки-мотанки, дідушки, різдвяні павуки з соломи, відвідати майстер-класи із ковальського мистецтва, скуштувати хліба, випеченого в старовинній печі, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв. А для малечі відомі львів'яни читатимуть добрі казки про маленькі й великі різдвяні дива.

«Різдво в Гаю - це спроба зробити з музею місце, де можуть зібратися львів’яни із дітьми, рідними та друзями, щоб поколядувати, посмакувати традиційними різдвяними стравами і просто гарно відпочити. Також це буде унікальна можливість в ці дні для усіх гостей Шевченківського гаю дізнатися більше про побут та заняття українських сімей, адже можна буде зайти всередину садиб і доторкнутися до «історії», - сказав Роман Назаровець, директор Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай»

7 січня в Музеї відбудеться фестиваль «Спалах різдвяної звізди», на якому виступатимутьвертепи, колядуватимуть, презентують великі Різдвяні звізди, які є головними символами Різдва.

Також в Гаю розгорнеться Ярмарок, який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, пампушками, духмяним узваром та іншими смаколиками. Гості Свята в інтерактивній формі дізнаються історії найдавніших садиб, долучаться до давніх звичаїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...