• Головна
  • Євромайдан у неділю показав владі силу
11:53, 23 грудня 2013 р.

Євромайдан у неділю показав владі силу

Євромайдан закликав українців вийти у неділю, 22 грудня, о 12:00 на майдан Незалежності на "Мітинг нашої сили".На сторінці заходу у соціальній мережі Facebook учасники зазначають: "Влада нас не почула. Треба вчергове продемонструвати їм, що ми – сила, з якою вони вимушені будуть рахуватися". Бiльше найсвіжіших новин на сайтi ipress.ua.

Варто наголосити, що відмова української влади від євроінтеграції викликала в українців протестні настрої. Тому з вечора 21 листопада у Львові та Києві почали збиратися сотні людей з вимогою відновити курс на Європу. Протягом тижня акції переросли у громадське повстання, участь у якому взяти десятки тисяч українців. Кілька західних областей оголосили страйк чинній владі. Державні службовці не виходили на роботу. 

ДИВІТЬСЯ ФОТО: Сьогодення українців, або Якою Україна може стати у Євросоюзі

Ніч на 30 листопада стала кульмінацією Євромайдану. Саме тоді бійці спецпідрозділу "Беркут" силою розігнали мітингувалиників. Було затримано кілька десятків євроактивістів. Сотні отримали численні травми.

Євромайдан вимагає від української влади негайно визволити затриманих мітингувальників, протиправно утримуваних під вартою, домогтися виведення спецпризначенців з вулиць Києва та інших міст і унеможливити насильство щодо мирних демонстрантів. А головною метою євроактивістів є відновлення курсу України на Європу.

У ніч на 11 грудня влада зробили нову спробу розгону Євромайдану. Під час штурму постраждали десятки людей. Активістів Майдану труїли сльозогінним газом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...