• Головна
  • Голова ЛОДА перешкоджав виїзду мешканців Львівщини до Києва, - комісія облради
18:13, 16 грудня 2013 р.

Голова ЛОДА перешкоджав виїзду мешканців Львівщини до Києва, - комісія облради

В Львівській обласній раді підозрюють, що голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало проводив «зустрічі» з головами сільських та міських рад у вихідні для того, щоб зірвати масовий виїзд галичан у Київ на Євромайдан. Про це 032 заявляють члени тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради, створеної для моніторингу ситуації, яка склалась у Львові під час проведення масових акцій на підтримку євроінтеграції.

Відтак, голова тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради Олександр Ганущин скерував депутатське звернення голові Львівської ОДА та прокурору Львівської області з вимогою надати детальну інформацію про  робочі зустрічі  з головами районних, міських, селищних та сільських рад в області проведених 7 грудня 2013 року.

У своєму зверненні депутат стверджує, що за інформацією з ЗМІ та офіційного сайту Львівської ОДА головою Львівської ОДА було видано «протокольне доручення» керівникам департаментів «здійснити робочі зустрічі з головами районних, міських, селищних та сільських рад в області».

Тимчасовій контрольній комісії стало відомо про те, що проведення таких заходів у вихідний день, яким була субота 7 грудня 2013 року, мало на меті зібрати усіх голів місцевих рад в районному центрі, створивши таким чином перешкоди належній підготовці на поїздку до Києва на протести проти свавільних дій Уряду та Президента України.

«Звертаємо Вашу увагу на те, що загальний порядок залучення окремих працівників до роботи у вихідні дні допускається тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації підприємства або профспілкового представника і лише у виняткових випадках, визначених законодавством», - йдеться у зверненні.

Олександр Ганущин, також, наводить численні факти порушень законодавства при проведенні цих зустрічей.

Зважаючи на наведені факти, депутат просить голову ЛОДА надати інформацію, на яких підставах, та відповідно до яких розпоряджень проводились дані зустрічі. Водночас,  у зверненні на ім’я прокурора Львівщини міститься прохання провести перевірку дотримання законності при видачі головою ЛОДА  «протокольного доручення» керівникам департаментів «здійснити робочі зустрічі з головами районних, міських, селищних та сільських рад в області» 7 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...