• Головна
  • У Львові запрацював ювілейний Різдвяний Ярмарок
15:28, 16 грудня 2013 р.

У Львові запрацював ювілейний Різдвяний Ярмарок

 Сьогодні, 16 грудня, починає свою роботу п’ятий щорічний Різдвяний Ярмарок. Традиційно, ярмаркове містечко діятиме у центрі міста. Для цього на проспекті Свободи та площі Ринок встановили та прикрасили понад 140 дерев’яних будиночків.

Цього року Різдвяний Ярмарок у Львові святкує свій перший ювілей – святкове містечко облаштовують вже п’ятий рік поспіль. Відтак, ювілейний ярмарок буде найбільшим за усі роки та насиченішим на святкові події, ніж попередній. Працюватиме львівський Різдвяний Ярмарок понад місяць.

І для львів’ян, і для гостей з України та з-за кордону, це вже традиційний символ різдвяних святкувань у Львові. Тут можна буде посмакувати стравами різних національних кухонь, придбати подарунки для близьких і друзів, а також поринути у світ розваг для дорослих і дітей. Різдвяний Ярмарок у Львові – це територія родинного відпочинку. На відвідувачів чекають концерти, етновечірки просто неба та різноманітні народні забави.

На території п’ятого Різдвяного Ярмарку постійно діятимуть три сектори: сувенірна панорама із виставкою-продажем виробів від народних майстрів, сувенірів ручної роботи, прикрас та аксесуарів, а також гастрономічний сектор, який представлятиме страви різних національних кухонь та «Територія різдвяного настрою» зі святковою програмою для усієї родини.

Урочисте відкриття відбудеться на свято Миколая, 19 грудня, о 18:00 год на сцені львівського Євромайдану. У цей день на львів’ян та гостей міста чекає традиційне запалення міської ялинки та святковий концерт. Виступатимуть етно-гурт «Йорий клоц», рок-гурт «Шосте чуття» та фіналісти телешоу «Україна має талант», переможці конкурсу вогняних колективів України – професійний театр вогню «ПротиНочі» з унікальним та видовищним візуальним мистецтвом.

На Різдво, 7 січня, Різдвяний Ярмарок запросить на Фестиваль вертепів, а 8 січня на ярмарку відбудеться другий день фестивалю «Спалах різдвяної звізди» – традиційно, через місто пройде хода звіздарів з різних міст, яка фінішуватиме на сцені Різдвяного ярмарку.

Новинкою стане святковий флеш-моб «Львів колядує». 7 січня львівська громада разом з усіма охочими одночасно заколядує біля Львівської Опери, вітаючи Львів та Україну з Різдвом Христовим.

У рамках Різдвяного ярмарку постійно відбуваються різноманітні соціальні акції. Нагадаємо, минулого року організатори приготували тонну куті з горішками і медом і проводили велике різдвяне частування. Цьогоріч, у співпраці з Львівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, триватиме благодійна кампанія для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, чиї сім’ї перебувають у кризових ситуаціях. Акції у рамках кампанії відбуватимуться і після завершення Різдвяного ярмарку. Дітлахи відвідуватимуть відкриту ковзанку на площі Ринок та Будинок льодових скульптур. Також діти отримають подарунки від Святого Миколая.

«Міські святкові ярмарки – це давня європейська традиція. Найстаріший у Європі ярмарок проводять у Дрездені. Різдвяні ярмарки організовують у Кракові, Празі, Відні. За їхніми зразками проводять ярмарок у Львові. Це позитивний імідж для міста, адже до Львова на свята приїжджають дуже багато людей з інших українських міст та різних країн», - зазначає Ольга Гренюх, співорганізатор Різдвяного Ярмарку у Львові.

Нагадаємо, минулого року львівський Різдвяний Ярмарок відвідало понад 1 млн гостей. Найбільше людей приїхало зі Східної України, Росії, Білорусії, також з Польщі та Німеччини. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,94
EUR
42,91
42,97
PLN
9,86
9,90
Оголошення
live comments feed...