• Головна
  • На Львівщину ввезли 21 тонну токсичного харчового желатину
12:00, 13 грудня 2013 р.

На Львівщину ввезли 21 тонну токсичного харчового желатину

Встановлено, що службові особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю Львівщини уклали угоду з іноземною компанією щодо поставки в Україну желатину. Наприкінці вересня на територію України через митний пост «Малехів» Львівської митниці було ввезено 21,6 тонн цього продукту. Про це інформує прес-служба СБ України.

За ініціативою СБУ, спеціалістами Головного управління ветеринарної медицини у Львівській області було здійснено відбір проб імпортованого желатину, які відправлено на експертизу.

За результатами відповідних досліджень було встановлено, що така кількість хрому, яка була виявлена у желатині, не повинна міститися в продуктах харчування.

Згідно з рішенням Комісії з державної санітарно-епідеміологічної експертизи при Головному Державному санітарному лікареві України було повторно проведено експертизу і підтверджено, що вказаний желатин не відповідає вимогам діючого санітарного законодавства України і не може бути використаним за призначенням у заявленій сфері застосування – «харчова та фармацевтична промисловість, харчування населення».

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...