• Головна
  • Внаслідок учорашнього штурму Майдану постраждали 30 осіб
13:44, 11 грудня 2013 р.

Внаслідок учорашнього штурму Майдану постраждали 30 осіб

Унаслідок вчорашнього штурму Майдану Незалежности, за інформацією медичної служби Штабу національного спротиву, станом на 09:00 11 грудня постраждали 30 осіб, з яких 15 шпиталізовано, розповів Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

У людей різного роду травми: закриті черепно-мозкові, хірургічна патологія – травма живота та забої кінцівок з підозрою на переломи. Вчорашні дії міліції не були мирними: у них навіть кийки були ґумові, а пластикові – удар від них приблизно дорівнює удару арматури. Про це, підбиваючи підсумки протистояння захисників Майдану і силовиків уночі 11 грудня

«Унаслідок свавілля міліції одним із перших травму дістав Андрій Іллєнко – йому кийком розбили голову. Його шпиталізували у нейрохірургію – на щастя, нині все гаразд. Також травм зазнав Руслан Кошулинський, якому зламали ніс. Загалом станом на дев’яту ранку, за інформацією медичної служби Штабу національного спротиву, внаслідок свавілля міліції постраждали 30 осіб, 15 з яких шпиталізовано.

Зауважу, що цього разу міліціянти витягали палиці з иншого боку, ніж зазвичай, і це були вже не ґумові кийки, а пластикові – удар від них приблизно дорівнює удару арматури. Фактично вчора вночі у спецбійців була наступальна зброя – коли «Беркут» перегороджував Хрещатик та Майдан Незалежности, у них не було щитів, а це означає, що їхнім завданням було не захищатися чи відтісняти людей, а наступати. Вочевидь, саме тому вони застосовували палиці до всіх: і жінок, і старших людей, і народних депутатів, які показували посвідчення», –  підкреслив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів також поінформував, що зараз встановлюється точна кількість людей, яких було затримано. За попередньою інформацією, станом на 03:00 було затримано 12 осіб, частину з них уже вдалося звільнити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...