• Головна
  • Владика Борис Ґудзяк звернувся до рідних і друзів силовиків
12:30, 10 грудня 2013 р.

Владика Борис Ґудзяк звернувся до рідних і друзів силовиків

Він вважає, що історію киями і пролиттям крові не можна зробити: “Сьогодні Господь нас кличе до цілком іншого і треба себе переступити”, - зазначив президент Українського католицького універитету.

“Звертаюсь до дружин, матерів, дітей, сусудів, друзів усіх силовиків. Підніміть зараз телефон і подзвоніть до своїх чоловіків, батьків, синів, зятів, друзів, сусідів, і скажіть їм, що кожен, хто дає наказ до насилля і кожен, хто його виконує, буде за нього відповідати перед Богом, перед народом, перед історією. Зробіть цю послугу тій людині, яка вам близька, і яка сьогодні є у формі. Відверніть її від того, що буде потім плямою на її душі, на її дітях, внуках, на цілому роді. Сьогодні Ви маєте не лише шанс, а й великий обов’язок - кожен, хто знає когось у формі, має домогти їм схаменутись. Весь світ і Господь дивиться на Україну зараз.  Господь каже: горе тому, який проллє кров брата свого”,  - президент УКУ, єпарх Паризької єпархії святого Володимира (УГКЦ) владика Борис (Ґудзяк) звернувся до рідних та друзів силовіків в Україні  9 грудня в ефірі “Громадське ТВ”.

За словами владики, кращої альтернативи за діалог сьогодні немає: “Цими днями світ прощається з Нельсоном Манделою. Ця людина 27 років чекала, 27 років була ув’язненою. Але саме через діалог, саме через витримку, любов і гумор, Мандела змінив континент. Таким способом працював Махатма Ганді, і вплинув на мільярди. Мартін Лютер Кінг змінив Північну Америку. Шлях цих людей тяжкий, часом це два кроки вперед і один назад. Але ми маємо приклади тих, які змінювали історію ХХ ст.  Тому я горджуся українською молоддю, бо зараз вона міняє курс історії”.

Єпископ також закликав усіх українців і, зокрема, молодь не піддаватися страхові: “Не бійтеся, тільки вірте і вона (Україна) воскресне. Будьте мужні. Наша дорога до обіцяної землі з неволі – непроста. Ці дні змінюють ваші життя, і ви будете своїм внукам розповідати як були на майдані і як з піснею, молитвою боролися зі злом”, - додав президент УКУ.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...