• Головна
  • До Львова привезли мощі та ікону великомученика Георгія Побідоносця (ФОТО)
10:00, 2 грудня 2013 р.

До Львова привезли мощі та ікону великомученика Георгія Побідоносця (ФОТО)

З 1 до 3 грудня у Свято-Георгіївському храмі УПЦ (МП) у Львові перебуватимуть мощі (правиця) великомученика Георгія Побідоносця та стародавня Ікона Георгія Побідоносця. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.  

religion_paravycia_GRIGORYI_WINNER_in_Lviv (KRAWS) 2899

 

До України вони прибули з благословення Святішого Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія І і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон.

religion_paravycia_GRIGORYI_WINNER_in_Lviv (KRAWS) 2930

 

 

Зустріч правиці великомученика Георгія Побідоносця у Львові відбулася на Високому Замку за присутності губернатора Олега Сала та мера міста Андрія Садового. Молебень очолив Керуючий Львівською єпархією Преосвященний єпископ Філарет у співслужінні духовенства Львівської єпархії. Потім пройшла хресна хода до Свято-Георгіївського кафедрального храму міста Львова, де віруючі мали можливість доторкнутися до святині. У храмі відбулося вечірнє Богослужіння великомученику Георгію та акафіст з молебнем великомученику Георгію.

religion_paravycia_GRIGORYI_WINNER_in_Lviv (KRAWS) 3045

 

Довідка

Святий великомученик Георгій Побідоносець (II-III ст.) виріс у Каппадокії (Мала Азія) у християнській сім'ї. Вступивши до римського війська, святий Георгій своїми ратними подвигами заслужив увагу імператора Діоклетіана і був призначений одним зі старших воєначальників. Отримавши доручення імператора про переслідування християн, Георгій відкрито проголосив себе християнином і свідомо пішов на страждання заради Христа. Після восьмиденних тяжких катувань з вимогою зректися Христа, був обезголовлений у 303 (304) році. Шанування Георгія як святого відразу поширилося по всій імперії і підтвердилося багатьма чудесами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...