• Головна
  • Генеральний прокурор України пообіцяв, що кожна хвилина подій на Майдані буде ретельно розслідувана
08:00, 2 грудня 2013 р.

Генеральний прокурор України пообіцяв, що кожна хвилина подій на Майдані буде ретельно розслідувана

На виконання доручення Президента України Генеральною прокуратурою України розпочато перевірку всіх обставин подій на Майдані Незалежності у м. Києві в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.  

Про це, зокрема, йшлося на нараді під головуванням Генерального прокурора Віктора Пшонки та за участі Міністра внутрішніх справ, Голови Служби безпеки, заступників Генерального прокурора і керівників окремих структурних підрозділів Генеральної прокуратури України, інформує відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

За словами Віктора Пшонки, мирні акції не можуть мати такого закінчення. Тому, хто і в якій мірі винен у нічних подіях, буде обов”язково встановлено.

 «Люди на Майдані знаходилися законно. Це їх конституційне право, і завдання правоохоронних органів полягало в першу чергу в тому, щоб забезпечити реалізацію цього права», - сказав він.

Генеральний прокурор України підкреслив, що кожна хвилина тих подій буде ретельно розслідувана.
     «Якщо відбулися сутички, є постраждалі - значить, було порушено Закон. І в першу чергу я вимагаю розслідування правомірності застосування спецзасобів співробітниками правоохоронних органів та перевірки інформації міліції щодо провокаційних дій окремих груп людей, які були за спинами мирних громадян», - зазначив Віктор Пшонка.

Також Генеральний прокурор України повідомив, що слідчі дії розпочалися 30 листопада.

«Вже відкрито кримінальні провадження за фактами подій, які призвели до силового протистояння людей на Майдані у ніч з 29 на 30 листопада. Діям усіх учасників буде дана правова оцінка, і будуть встановлені всі люди, які постараждали внаслідок сутичок», - сказав Віктор Пшонка.

Генеральний прокурор України зазначив, що вимагає об”єктивних результатів службових перевірок, які розпочались у МВС за дорученням Генеральної прокуратури України.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...