• Головна
  • Світова зірка ілюстрації Валерія Соколова поділилась з львів’янами секретами успіху (ФОТО)
16:23, 30 серпня 2013 р.

Світова зірка ілюстрації Валерія Соколова поділилась з львів’янами секретами успіху (ФОТО)

Днями світова зірка ілюстрації Валерія Соколова презентувала  у Львові свою книжку-картинку «Белла-балерина».

У львівській книгарні «Є» зібралися поціновувачі творчості пані Валерії, художники,  друзі та вчителі. Під час презентації зірка ілюстрації розповіла про те, як творилась книга та поділилась секретами свого успіху

«Я багато працюю і це напевно дає такі результати» - зауважила пані Валерія.

На запитання головного редактора у видавництві «Старого лева» Мар’яни Савки, де кращі умови співпраці тут чи за кордоном ілюстратора однозначно відповіла, що за роки роботи неодноразово стикалась з недобросовісними посередникамиі за кордоном. Проте зараз вона дуже радо зараз співпрацює з видавництвом «Старого лева».

Саме на Україні нещодавно народилась україномовна версія однієї з найвідоміших робіт Валерії Соколової (текст казки для дітей 4-6 років написала Лаура Еймі Гарн) «Белла-балерина» .

Варто зауважити,  що її американський варіант було названо однією з найкращих книжок-картинок на Голлівудській та Лондонській книжкових ярмарках. Українською текст переклала Катерина Міхаліцина.

Під час презентації пані Валерія зауважила, що Катя дуже вдало здійснила переклад книги.

«На українській мові вона навіть милозвучніше звучить» - наголосила ілюстратора.

 

Довідка 032.ua 

Валерія Соколова – американська ілюстраторка українського походження. Народилась у Львові, зараз живе в Нью-Йорку, де викладає в університеті та продовжує успішну кар’єру ілюстратора. Член Спілки дизайнерів Білорусі, Таджикистану та Росії. Пише ікони для монастирів міста Бостона та на замовлення. Очолює Art Club в університеті, працює арт-директором журналу найкращих студентських робіт Аntheon Magazine.

Серед клієнтів ілюстраторки – Walt Disney Company. У 1995 році ілюстрації художниці використані для рекламного ролику відкриття парків Walt Disney у Франціі.

Валерія Соколова активно співпрацює з відомими дитячими журналами Америки. Не тільки ілюструє книжки, а й пише казки та оповідання для малят. Її дитячі книжки стають бестселерами видавництва Standard Publishing та перекладаються багатьма мовами світу.

101_6147

 

101_6143

 

101_6136

 

101_6128

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...