• Головна
  • А.Садовий: «До кінця року у нас не має бути жодного ліфта, який би не працював». Поиск людей для ремонта начан
Новини компаній
16:47, 29 серпня 2013 р.

А.Садовий: «До кінця року у нас не має бути жодного ліфта, який би не працював». Поиск людей для ремонта начан

Новини компаній

У Львові приводять до ладу ліфтове господарство. Загалом у місті в житлових будинках комунальної власності нараховується 2012 ліфтів. Зі серпня цього року 957 ліфтів передано на обслуговування комунальному підприємству «Львівсвітло». За цей короткий час підприємству вже вдалось відремонтувати два ліфти у житлових будинках – на вул В.Великого,63 та вул Мазепи,23. Ці ліфти також підключені до системи керування та управління центральної диспетчерської служби ЛКП «Львівсвітло».

Поиск людей с помощью "Частный детектив и Детективное агентство "КОНРАД" в городе Киеве, Харькове, Донецке, Херсоне, Одессе" http://vk.com/club13939915.

А.Садовий: «До кінця року у нас не має бути жодного ліфта, який би не працював». Поиск людей для ремонта начан, фото-1

Сьогодні з робочим візитом міський голова Львова відвідав будинок на вул. В.Великого, 63. Саме тут ЛКП «Львівсвітло» виконало роботи з заміни кабіни та встановило термінал у кабіні ліфта в 10 під’їзді цього будинку.

«Зі середини серпня майже половина міських ліфтів перейшла на обслуговування в наше комунальне підприємство «Львівсвітло». Ми створили окремий підрозділ, навчили людей.

Ситуація на сьогодні надзвичайно складна на цьому ринку. У 90-ті роки цей ринок передали приватним фірмам і ці фірми, на жаль, не захотіли вкладати кошти в дотримання ліфтів у нормальному стані, в експлуатацію.

Багато ліфтів старі, їх треба відновлювати, треба робити серйозні інвестиції.

Якщо фірми, які сьогодні здійснюють обслуговування ліфтів, будуть нормально і якісно працювати, у них буде все гаразд. Якщо вони не будуть інвестувати кошти в реконструкцію ліфтів, ми будемо ринок перебирати.

По ліфтах помилка була допущена у 90-тих роках. Сьогодні ми її виправили. Будемо передбачати кошти у бюджеті на наступний рік на нові ліфти. Завдання на цей рік – щоб усі ліфти у Львові запрацювали. До кінця року у нас не має бути жодного ліфта, який би не працював.

Ми дійшли до межі, коли можемо залишитись взагалі без ліфтів. Це проблема. Мешканцям важливо, щоб ліфт працював. У нас у Львові це питання жорстко контролюється. На початок цього року не працювало 8 ліфтів. Кошти на реконструкцію цих ліфтів ми у бюджеті заклали, до кінця цього року ми їх зробимо, не зважаючи на ці складні умови, які є через казначейство. В першу чергу, треба робити ті ліфти, які знаходяться у найскладнішій ситуації. Усі ліфти у Львові мають працювати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, нещодавно наказом департаменту житлового господарства та інфраструктури від 16.05.2013 року №188 на базі ЛКП «Львівсвітло» створено структурний підрозділ з технічного обслуговування, ремонту ліфтів та диспетчерських систем. Для забезпечення конкурентоспроможності цього структурного підрозділу було запропоновано передати на його обслуговування 957 (48%) ліфтів, які розташовані у Франківському, Шевченківському та частково в Залізничному і Личаківському районах міста.

Після цього відразу розпочались роботи по відновленню функціонування непрацюючих ліфтів. На довготривалому простої перебувало 8 ліфтів.

Станом на зараз за кошти міського бюджету виконано ремонт пасажирського ліфта у житловому будинку №70 на вул. Пасічній на суму 223,9 тис.грн. та модернізацію пасажирського ліфта у під’їзді №1 будинку №14 на вул. Величковського на суму 200 тис.грн.

На стадії завершення ремонтних робіт перебуває 6 ліфтів: капітальний ремонт ліфта пасажирського в житловому будинку на вул. Угорська, 2 (ліве крило); модернізація ліфта пасажирського житлового будинку на вул. Пулюя, 12в; модернізація ліфта пасажирського житлового будинку на вул. Наукова, 53в; капітальний ремонт пасажирського ліфта в житловому будинку №12 (2 під'їзд) на вул. Січових Стрільців; капітальний ремонт пасажирського ліфта в/п 320 кг на 6 зупинок в ж/б на вул. Б.Хмельницького,11; капітальний ремонт ліфта пасажирського на 5 зупинок житлового будинку № 6/7 на пл. Міцкевича.

Також за кошти ЛКП «Львівсвітло» з 1 серпня цього року відремонтовано 9 двигунів, запущено 2 вантажно-пасажирських ліфти. До кінця року планується диспетчеризувати 320 ліфтів, провести заміну ліфтових кабін у 4 ліфтах, зробити косметичну обшивку 12 кабін, запустити 4 вантажно-пасажирських ліфти. Директор ЛКП «Львівсвітло» також зазначає, що від часу, коли ліфти перейшли на обслуговування у комунальне підприємство, значно зменшилась кількість викликів на диспетчерський пункт – з 89 викликів до 50 викликів на тиждень.

Довідка 032.ua

Кількість ліфтів у будинках комунальної власності по районах: Галицький – 31; Франківський – 333; Залізничний – 305; Шевченківський – 525; Личаківський – 173; Сихівський – 645.

Кількість ліфтів, що залишаються на обслуговуванні приватних експлуатуючих організацій: ПП «Компанія «Астра» - 220; ПП «Ліфт-Купе» - 22; ПП «Майстер-Рос» - 196; ПП «Мрія-Ліфт» - 15; ПП «Шифт-ліфт» - 9; ТзОВ «Ліфт-Еко» - 596. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...